THY pilotları için yeni düzenleme! Kokpitte ibadete izin verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
THY pilotları için yeni düzenleme! Kokpitte ibadete izin verildi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türk Hava Yolları pilotlarla ilgili dikkat çeken bir karar imza attı. Yeni düzenlemeye göre pilotların kokpitte ibadet edilmesinin önü açıldı. Kokpitte ibadet için “uçuş güvenliği” şartı koyuldu.

Türk Hava Yolları (THY) pilotları için yeni bir düzenleme getirdi. Düzenlemeye göre pilotlar uçarken kokpitte ibadet edebilecek. Karar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onayıyla yürürlüğe girdi. Uçuş operasyon yönergesine göre pilotlar, uçuşun kritik olmayan safhalarında kokpitte ibadet edebilecek.

THY’DEN PİLOTLARA YÖNELİK YENİ KARAR

THY'nin söz konusu yönergesinin C maddesinde, "Türk Hava Yolları, uçuş sırasında uçuş mürettebatının zihinsel, fiziksel sağlığına önem vermektedir." denildi. Bu nedenle uçuştayken esneme ve hafif egzersizler için kısa molalar vermesine olanak tanındığı aktarıldı.

THY pilotları için yeni düzenleme! Kokpitte ibadete izin verildi

KOKPİTTE İBADETE ŞARTLI İZİN

Kararda pilotların kokpitte dua etme ve inancının gereğini yerine getirmesine izin verildiği belirtildi. Pilotların ibadetlerini gerçekleştirirken uçuş güvenliğini de dikkate almasının altı çizildi. Buna göre THY pilotları, uçuşun kritik safhalarında olmamak şartıyla kokpitte inançlarının gereğini yerine getirebilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...