Trakya'da yağış başladı; İstanbul'a kar geliyor! AKOM alarmda…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trakya'da yağış başladı; İstanbul'a kar geliyor! AKOM alarmda…

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sıcaklıkların hızla düşmesinin ardından Trakya'da kar kendini gösterdi. AKOM, İstanbul için alarm verdi.

Son yılların en sıcak geçen yaz mevsiminin ardından yurt genelinde soğuk havalar bastırdı. Trakya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışının başlamasıyla İstanbulluların kar beklentisi arttı. AKOM verilerine göre; yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar şeklinde görülmesi bekleniyor. 

Trakya'da yağış başladı; İstanbul'a kar geliyor! AKOM alarmda…

KAR, EDİRNE'DEN YURDA GİRİŞ YAPTI

Edirne'de, Bulgaristan sınırına yakın yüksek kesimlerde yağış etkili oluyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Balkan köyleri de sabah başlayan ve etkisini artıran yağış nedeniyle beyaza büründü. Trafik ekipleri, sınır kapısı yolunda sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Karayolları ekipleri de küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Trakya'da yağış başladı; İstanbul'a kar geliyor! AKOM alarmda…

KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kırklareli'nde kar yağışı Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda etkili oluyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, yağışın yoğun olduğu kesimlerde ulaşımın aksamaması için küreme ve tuzlama çalışmasında bulunuyor. Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kent merkezinde de kar aralıklarla etkili oluyor.  

Tekirdağ'da da yüksek kesimler kar nedeniyle beyaza büründü.

Trakya'da yağış başladı; İstanbul'a kar geliyor! AKOM alarmda…

SIRA İSTANBUL'A GELİYOR; BAKAN YERLİKAYA VE VALİ GÜL'DEN UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından ülke genelinde beklenen olumsuz hava koşullarına ilişkin paylaşımda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına dikkat çeken Yerlikaya, şunları kaydetti:

"81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşehrilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum." 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1728450286019125683

İstanbul Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmurun görülebileceğinin tahmin edildiğini aktararak, vatandaşları kuvvetli rüzgar ve fırtınanın kara ile denizde meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.  

https://twitter.com/gul_davut/status/1728513537876562031

AKOM, İSTANBUL İÇİN TEYAKKUZDA 

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, İstanbul’da sıcaklıklar salı gününe kadar kış değerlerinde devam edecek. Yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

İBB AKOM’dan yansıyan verilere göre, İstanbul, güne 7°C civarına gerileyen hava sıcaklıkları ve çok bulutlu bir gökyüzü ile başladı. Gün boyu aralıklar hafif yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken sıcaklıkların 6°C’ler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Dün etkili olmaya başlayan Lodos yönlü rüzgâr, bugün ilk saatlerden (3:00) itibaren kuvvetini arttırarak yağış ile birlikte kısa süreli hamlelerle tam fırtına (60-90km/s) şeklinde etkili oldu. Hâlihazırda fırtına etkisini kaybederken rüzgârın öğle saatlerine kadar kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde (30-50km/s) esmeye devam edeceği beraberinde aralıklarla hafif yağış geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor. 

https://twitter.com/ibbAkom/status/1728056758201954516

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...