TSK'dan Irak'ın kuzeyine yeni hava harekatı: 16 hedef imha edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
TSK'dan Irak'ın kuzeyine yeni hava harekatı: 16 hedef imha edildi

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı Gara, Metina, Hakurk, ve Kandil'e yeni hava harekatı gerçekleştirildiğini, operasyonda 16 terör hedefinin imha edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı sınır ötesi operasyonlarda 16 terör hedefinin yerle bir edildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Irak’ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedefin imha edildiği belirtildi.

SÖZDE SORUMLU TERÖRİSTLER DE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Harekatın, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden halklara ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda düzenlendiği bildirildi.

Harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1730647564012122610

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...