Türk SİHA'ları Yunanistan'a korku saldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk SİHA'ları Yunanistan'a korku saldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yunan basını, Türk insansız hava araçlarının (İHA) ülkeleri için "tehdit" oluşturduğunu yazdı. Gazetede "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de muhtemel bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici." değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan, zaman zaman Türk F-16'larına yönelik tacizlerde bulunarak gerginliği artırıyor. Bu durum hem Yunan halkı hem de basını için endişe uyandırıyor.

"Kathimerini" gazetesi, Türk İHA'larını kaleme aldı. Yunan askeri kaynaklara dayandırılan haberde "Geçmişte Türk jetlerinin Ege'de yaptıkları işin bir kısmını artık İHA'ların üstlendi" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz artık İHA'larımızla, SİHA'larımızla, Akıncılarımızla, Gökbeylerimizle varız ve bütün bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız" açıklamasına yer verilen haberde, Bayraktar TB-2, Akıncı ve Anka-S’lerin özellikleri tanıtıldı.

ABD'DEN İHA ALACAKLAR

Yunanistan'ın da Türk İHA'larına karşı "tedbir" amaçlı projeler tasarladığı iddia edilerek "İHA’larda parazit üreten İsrail yapımı anti-İHA unsurların Doğu Ege adalarına konuşlandırılması büyük bir gizlilikle sürdürülüyor. Diğer yandan ABD’den MQ-9 tipi İHA'lar satın alınmasına karar verildi. Yerli İHA projeleri de gündemde" ifadeleri kullanıldı.

"KAYGILIYIZ"

Türk İHA'larının, ülke savunması için "tehdit" olarak nitelendirildiği haberde, "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...