Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkiye Bulgaristan arasında TIR kuyruğu

Türkiye Bulgaristan arasında TIR kuyruğu
Başlık ResmiTürkiye Bulgaristan arasinda TIR kuyrugu

Bulgaristan Kapitan Andreeovo ve Lesovo Sınır Kapıları'nda sistemin çökmesi nedeniyle, Kapıkule'de 13 Hamzabeyli'de ise 7 kilometre kuyruk oluştu.

Kaydet
|
Bir TIR şöforü maduriyetlerinin sebebinin geçiş belgesi olarak bilinen dozvola sorunundan kaynaklandığını belirtti. Dozvola'yı almak için iki tarafın ücretler konusunda anlaşamadığı belirtiliyor.


Yetkililer Bulgaristan Sınır Kapıları'nda geçişleri sağlayan bilgisayar sistemlerinin çökmesi nedeniyle 3 gündür sorun yaşandığını, kuyruğun bu yüzden oluştuğunu bildirdiler. Yüklediği ihracat yükünü Polonya'ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyruğa giren Fevzi Karasalioğlu, Bulgaristan tarafından Türkiye'ye girişte bir sıkıntının olmadığını belirterek, "İki ülke sorunları bir türlü bir çözüme kavuşturamadı. Bazen Bulgar tarafından misilleme yapılıyor, bazen Türk tarafından. Ayrıca iki ülke arasında dozvola sorunu var. Bu mağduriyeti TIR şoförleri çekiyor. Biz cebimizdeki paraları yollarda harcıyoruz. Evimize para götüremiyoruz” dedi.


 


SURİYELİLER YÜZÜNDEN UYUYAMIYORUZ
Türkiye'den Polanya'ya bakliyat götüren tır şoförü Revayet Avcıoğlu, 22 saattir sıra beklediğini söyledi. Kuyruğun neden olduğunu ilişkin bir bilgisinin olmadığını aktaran Avcıoğlu, "Hiç kimsenin bir şey söylediği yok. Uyku uyuyamadık. Suriyeliler TIR'a binmeye çalışıyor. Biraz uykuya daldığımızda TIR'ın dorsesine merdivenle çıkıyor, çadırı kesiyorlar ve içeri giriyorlar. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.