Türkiye dünya manşetlerinde! "Osmanlı'dan bu yana en önemli seçim" yorumları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye dünya manşetlerinde! "Osmanlı'dan bu yana en önemli seçim" yorumları

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası yayın yapan basın ve medya kuruluşları Türkiye'de yapılacak genel seçimlere odaklanmış durumda. Yabancı medya 14 Mayıs seçimleri ile ilgili haberleri her gün manşetlerine taşımaya devam ediyor. Agence France-Presse (AFP) öyle bir tanımlama yaptı ki seçimin önemini anlamak isteyen herkes o haberi okumak için çabaladı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerine günler kala meydanlardaki hareketlilik dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü seçim kampanyası hem yerli hem de yabancı basın tarafından yakından takip ediliyor.

Türkiye dünya manşetlerinde!

"ERDOĞAN'IN BOŞLUĞU DOLDURULAMAZ"

Erdoğan’ın geçirdiği rahatsızlık sonrasında seçim meydanlarına geri dönmesi uluslararası basında büyük yankı uyandırmış durumda.

Arab News gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hastalığını atlatarak seçim meydanlarına geri döndüğünü okuyucularına duyurdu.

14 Mayıs seçimlerini "Türkiye, siyasi tarihinin en yarışmacı seçimi" olarak tanımlayan Arab News, Cumhur İttifakı tarafından yürütülen kampanyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boşluğunun doldurulamayacağı yorumunda bulundu.

Türkiye dünya manşetlerinde!

"OSMANLI'DAN BU YANA EN ÖNEMLİ SEÇİM"

Tüm dünyaya yayın yapan Agence France-Presse (AFP) de Türkiye’deki seçimleri anbean takip ediyor.

'Erdoğan ve rakibi 14 Mayıs'a doğru muazzam kalabalıkları kendine çekiyor' başlığıyla aktarılan haberde, Erdoğan'ın üç günlük hastalık arasından sonra coşkulu bir kalabalığın karşısına çıktığı belirtildi.

Erdoğan’ın güçlü bir şekilde sahalara geri döndüğünü belirten AFP, 14 Mayıs'ı "Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana Türkiye'nin en önemli seçimi" olarak tanımladı.

Türkiye dünya manşetlerinde!

İNGİLİZ MEDYASINDAN TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLERE YAKIN MARKAJ

İngiltere merkezli Financial Times, yurt dışında sandık başına giden gurbetçi Türklere odaklanan bir analiz-haber kaleme aldı.

İlk tespitlere göre rekor bir katılımın olduğunu belirten Financial Times, “Avrupa genelinde on binlerce insan hafta sonu Türkiye'deki seçimler için oyunu kullandı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı yarışında her bir oy önemli denilen analiz-haberde, 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılan oyların büyük bir çoğunluğunu Erdoğan'ın aldığı okuyucuya hatırlatıldı.

Türkiye dünya manşetlerinde!

AMERİKAN MEDYASI GENÇ SEÇMENİ ANALİZ ETTİ

ABD merkezli Forbes da Türkiye’deki seçimleri yakından takip eden medya kuruluşlarından.

Erdoğan'ın seçim gezilerine geri döndüğünü hatırlatan Forbes, AK Parti'de Erdoğan dışında kitlelerle bağlantı kurabilecek ikinci bir liderin olmadığının altını çizdi.

Geleneksel medya yerine sosyal medyada yoğunlaşan kampanyalara dikkat çeken Forbes, 14 Mayıs'ta ilk kez sandığa gidecek 5.2 milyonluk genç seçmenin seçimin sonuçları için anahtarı elinde tuttuğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...