Türkiye'nin DEAŞ liderini ortadan kaldırması yabancı medyanın gündeminde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin DEAŞ liderini ortadan kaldırması yabancı medyanın gündeminde

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiğini duyurması yabancı basın ve medya kuruluşlarında geniş yankı uyandırdı. ABD, İngiltere ve Katar merkezli medya organları Türkiye'nin terörle olan mücadelesini okuyucularına ve izleyicilerine son dakika notuyla aktardı.

Türkiye’nin terörün her türlüsüne yönelik yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü kararlı operasyonları olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı teröristin Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından düzenlenen bir operasyon sonucunda Suriye’de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları yabancı medya kuruluşları tarafından gündeme taşındı.

Türkiye'nin DEAŞ liderini ortadan kaldırması yabancı medyanın gündeminde

DEAŞ LİDERİNİN ÖLDÜRÜLMESİ İNGİLİZ MEDYASINDA

İngiltere merkezli BBC, DEAŞ’ın sözde liderinin Türkiye tarafından etkisiz hale getirilmesini okuyucularıyla paylaştı.

Türkiye, DEAŞ lideri olduğundan şüphelenilen Kureyşi'nin Suriye'de öldürüldüğünü söyledi” başlığıyla verilen haberde Erdoğan’ın, “İnşallah bundan sonra da terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamalarına yer verildi.

Türkiye'nin DEAŞ liderini ortadan kaldırması yabancı medyanın gündeminde

CBS VE CNN INTERNATIONAL TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNU HABERLEŞTİRDİ

ABD merkezli CBS, "DEAŞ lideri, Türkiye istihbarat teşkilatı tarafından Suriye'de öldürüldü" başlığıyla verdiği haberde, “Türkiye'nin, 2020'den beri Suriye'nin kuzeyine asker konuşlandırdığını ve geniş bir alanı kontrol ettiğini" ön plana çıkardı.

Dünyaca ünlü CNN International, Erdoğan’ın duyurusunu “Türkiye DEAŞ liderini Suriye’deki operasyonda öldürdü” başlığıyla gündemine aldı.

Yapılan haberde, Erdoğan’ın Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadelenin aynı zamanda Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağladığına yönelik açıklamalarına yer verildi. Erdoğan’ın “Avrupa bunun farkında değil veya olmak istemiyor”  sözleri okuyucuya aktarıldı.

Türkiye'nin DEAŞ liderini ortadan kaldırması yabancı medyanın gündeminde

AL JAZEERA: TÜRKİYE DEAŞ LİDERİNİ ÖLDÜRDÜ

Katar merkezli yayın yapan Al Jazeera da Türkiye’nin terörle olan mücadelesine sayfalarında yer verdi.

Erdoğan, Türkiye'nin DEAŞ liderini öldürdüğünü söyledi" başlığıyla yayınlanan haberde, Cumhurbaşkanının “Bu şahıs, Milli İstihbarat Teşkilatımızın dün Suriye'de gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirildi” açıklamalarına yer verildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...