Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkiye'den BM'de net mesaj! "Teröre son vermek Suriye için ön koşuldur"

Türkiye'den BM'de net mesaj!
Fotoğraf Başlığı Türkiye'den BM'de net mesaj! "Teröre son vermek Suriye için ön kosuldur"

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Suriye'de terör örgütlerine yer olmadığını vurgulayarak, doğal kaynakların halka iade edilmesi ve istikrarlı bir Suriye için fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Yıldız, "Suriye'nin geleceğinde DEAŞ veya PKK/YPG/SDG'ye yer yoktur. Bu terörist grupların varlığına son vermek, barışçıl, bağımsız ve siyasi olarak birleşik bir Suriye için ön koşuldur" ifadesini kullandı.

Kaydet
a- | +A

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen Orta Doğu konulu toplantıda, Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili ülke temsilcilerine hitap etti.

BAKMADAN GEÇME
Putin, Suriye
HABER

Putin, Suriye'nin lideri Ahmed el-Şara'yı tebrik etti

Türkiye'den BM'de net Suriye mesaj!
Başlık ResmiTürkiye'den BM'de net Suriye mesaj!

"TERÖRE SON VERMEK SURİYE İÇİN ÖN KOŞULDUR"

Yıldız, "Suriye'nin geleceğinde DEAŞ veya PKK/YPG/SDG'ye yer yoktur. Bu terörist grupların varlığına son vermek, barışçıl, bağımsız ve siyasi olarak birleşik bir Suriye için ön koşuldur." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Suriye'deki yeni yönetimin terörle mücadele konusundaki kararlılığını "takdir ettiğini" söyleyen Yıldız, YPG/"SDG" unsurlarının, PKK'dan ayrı bir oluşummuş gibi kabul edilemeyeceğini, Suriye'de SDG adını kullanan PKK/YPG'nin Kürtlerin meşru temsilcisi olmadığını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME
Binlercesi
HABER

Binlercesi 'Zorunlu askerlik' nedeniyle kaçmıştı! Suriye'nin yeni ordusu büyüyor

Türkiye'den BM'de net Suriye mesaj!
Başlık ResmiTürkiye'den BM'de net Suriye mesaj!

"SURİYELİ OLMAYAN UNSURLAR TERK ETMELİ"

Büyükelçi Yıldız, bu yüzden söz konusu terör yapılarının Suriye'nin doğal gaz ve petrol kaynaklarını sömürmesine son verilmesi, bu kaynakların Suriye halkına iade edilmesi ve ülkenin yeniden inşası için kullanılması gerektiğini ifade etti.

Suriye'deki terör örgütlerinin, varlıklarını meşrulaştırmak için propaganda amacıyla terör örgütü DEAŞ kamplarını ve hapishanelerini bahane ettiklerini dile getiren Yıldız, "Bu terör örgütleri içindeki Suriyeli olmayan unsurlar ülkeyi terk etmelidir. PKK/YPG unsurlarının geri kalanı tüm silahlarını bırakmalıdır." diye konuştu.

Ahmet Yıldız, İsrail'in Suriye topraklarına yönelik saldırılarının, ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini ve istikrar çabalarını baltaladığını belirterek, "İsrail'in, Suriye topraklarına doğru ilerlemesini kınıyoruz ve bu Konseyi, İsrail'in Suriye'deki varlığının sona ermesini sağlamak için derhal ve kararlı bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Suriye Devlet Başkanı Şara
HABER

Suriye Devlet Başkanı Şara'dan Trump'a sert tepki! "Filistinlilere yönelik politika ne akıllıca ne ahlaki"

Türkiye'den BM'de net Suriye mesaj!
Başlık ResmiTürkiye'den BM'de net Suriye mesaj!

"İSTİKRARLI BİR SURİYE OLUŞTURMA FIRSATI"

BM Daimi Temsilcisi Yıldız, Suriye'nin geleceğinin nasıl inşa edileceğiyle ilgili fikirlerin paylaşıldığı BMGK toplantısında, Suriyelilerin hayat koşullarını iyileştirmek ve yerinden edilmiş Suriyelilerin topraklarına gönüllü olarak geri dönmelerini teşvik etmek için tarihi bir fırsat yakalandığını söyledi.

"Halkına hizmet edebilecek istikrarlı bir Suriye oluşturma fırsatını kaçırmayı göze alamayız." diyen Yıldız, bu konuda ABD ve Avrupa Birliği tarafından sağlanan desteğin memnuniyet verici olduğunu ancak yeterli olmadığını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME
Suriye ile ticaret engeli kalktı, kapılar tırlarımıza açıldı
HABER

Suriye ile ticaret engeli kalktı, kapılar tırlarımıza açıldı

Türkiye'den BM'de net Suriye mesaj!
Başlık ResmiTürkiye'den BM'de net Suriye mesaj!

Yıldız, milyonlarca Suriyeliye kucak açan Türkiye'nin, "istikrarlı, birleşik ve güvenli bir Suriye" sağlama konusundaki kararlılığının da altını çizdi.

Türk Büyükelçi, Suriye'deki geçiş sürecinde yeni devlet yapılarının "geniş halk desteği ve şeffaflıkla kurulması" umudunu dile getirdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.