Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkiye'den dünyaya kritik uyarı

Türkiye'den dünyaya kritik uyarı
Başlık ResmiTürkiye'den dünyaya kritik uyari

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Elimizdeki bulgular Suriye yönetiminin hala kimyasal silah kapasitesinin olduğumu gösteriyor' dedi.

Kaydet
|

İtalya'da G-7 ülkeleri dışişleri bakanları zirvesindeki Suriye oturumuna katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şam rejiminin elinde halen kimyasal silah bulunduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, G7 Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Tillerson, G7'den sonra Moskova'yı ziyaret edecek. Burada Moskova'yla konuşulması gerekenleri konuştuk. Artık bu rejimle Suriye'nin devam edemeyeceği aşikardır. Geçiş hükümetinin bir an önce hayata geçirmek lazım. Terör örgütleriyle de mücadeleye devam. Sadece kimyasal silahlarla değil, tank ve diğer konvansiyonel silahlarla da rejimin muhalefeti vurmaya ve masum insanları öldürmeye devam etmemesi gerekiyor. Ateşkesten bu yana sık sık rejim ateşkesi ihlal ediyor. Olası riskleri de gündeme getirdik. İdlib'e saldırabileceklerini, buna da hazır olmamız gerektiğin vurguladık. Artık Esad'sız bir Suriye için Rusya'nın da ikna edilmesi gerektiğini vurguladık. Biz en iyi çözümün siyasi çözüm olduğunun altını çizdik."

"Elimizdeki bilgilere göre rejimin hala kimyasal silah kullanma kapasitesi var."

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Bitlis Eğitim Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.