Türkiye'den Libya'ya yardım eli! 3 uçaktan ilki havalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

'Daniel' fırtınası sonrası sel felaketi ile boğuşan Libya'ya yardım elini uzatan Türkiye, bölgeye arama kurtarma ekipleri ile temel yaşam malzemelerini taşıyan ilk uçağını gönderdi.

Orta Akdeniz'de etkili olan 'Daniel' fırtınası Libya'nın bazı kentlerinde etkisini gösterdi. Fırtınanın ardından sel felaketi ile boğuşan ülkede can kaybı her geçen dakika artıyor.

Afette son durumu bildiren doğudaki hükümetin İçişleri Bakanı Ebu Zeribe, 7 bin kişinin kayıp olduğunu duyururken, Başbakan Usame Hammad ise ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini açıkladı. AFAD, bölgeye çok sayıda personel ve ekipman göndereceğini açıkladı.

TÜRKİYE YARDIM ELİNİ UZATTI

Yaşanan felakete sessiz kalmayan Türkiye, kısa sürede yardım elini uzattı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sel felaketinin yaşandığı Libya'ya arama kurtarma ekipleri ile temel yaşam malzemelerini taşıyacak üç nakliye uçağından ilkinin Ankara'dan hareket ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dost ve kardeş ülke Libya'da meydana gelen kasırga felaketi sonrası, Türkiye'nin yardım elini bölgeye ulaştırmak üzere hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla arama kurtarma ekiplerini Libya'ya taşıyacak üç adet nakliye uçağından ilkinin Mürted Hava Meydan Komutanlığı'ndan bölgeye hareket ettiği bilgisi verildi.

Libya halkına "geçmiş olsun" dileklerinin iletildiği açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...