Türkiye'den Venezuela'ya destek mesajı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Türkiye olarak Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara ve dış müdahalelere karşıyız" mesajını verdi. Fidan ayrıca, Tahıl Koridoru'nun devam etmesi için Rusya'ya da 'masaya geri dön' çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde ortak basın toplantısı düzenledi.

"YAPTIRIMLARA KARŞIYIZ"

Bakan Fidan "Türkiye olarak Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara ve dış müdahalelere karşıyız" dedi.

"TÜRKİYE BARIŞIN VE KALKINMANIN GARANTİSİ"

Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ise açıklamasında "Türkiye'yi yükselen bir potansiyel ülke olarak görüyoruz. Barışın ve kalkınmanın garantisi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

AVRUPA'DA KUR-AN'I KERİM'E SALDIRLAR

Bakan Fidan Danimarka'daki provokasyona da sert tepki gösterdi. Fidan, "Şiddetle kınıyoruz. Çeşitli girişimlerimiz oldu. İslam dünyası bu konuya organize bir tepki koymadığı sürece Batılı ülkelerde bir farkındalık oluşmayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

TAHIL ANLAŞMASI AÇIKLAMASI

Rusya'nın tahıl anlaşmasını Ukrayna ile girdiği savaş ve son dönemde yükselen kriz nedeniyle askıya almasına da değinen Bakan Fidan "Rusya'nın masaya getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun dışındaki çözümlerin güvenliği tehlikeye atacak çözümler olma ihtimali fevkalade yüksek" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...