Uluslararası Adalet Divanı'nda sunum sırası bugün Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hollanda'da bir haftadır süren Uluslararası Adalet Divanı duruşmalarında bugün söz sırası Türkiye'de. İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada, Türkiye adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız başkanlığındaki heyet sunum yapacak.

Hollanda’nın Lahey kentindeki Barış Sarayı’nda 19-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenen kamuya açık oturumların son günü... Altı gün boyunca 52 ülke ve 3 uluslararası kuruluşun sözlü beyanda bulunduğu duruşmalara, görüşlerini yazılı olarak ileten İsrail katılmadı.

30 DAKİKALIK SUNUM YAPILACAK

Türkiye ise duruşmaların son gününde, yani bugün beyan verecek. Mahkemede Türk heyeti 30 dakika sunum yapacak. Böylece Türkiye'nin Filistin'e desteği uluslararası kamuoyu önünde yinelenecek. Adalet Divanı’nın duruşmaların sonunda vereceği görüşün yasal olarak bağlayıcı bulunmayacak ancak hukuki ve ahlaki açıdan İsrail üzerindeki baskıyı arttırması bekleniyor.

Uluslararası Adalet Divanı'nda hafta boyunca 47 ülke sözlü beyanda bulundu.

Uluslararası Adalet Divanı'nda sunum sırası bugün Türkiye'de - 1. Resim

TÜRK HEYETİ ÖNCEKİ GÜN LAHEY'E GİTTİ

Öte yandan Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'in, Filistin'deki işgal ve ilhak uygulamalarına ilişkin, Türkiye'nin gerçekleştireceği sözlü sunumu yapacak Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız başkanlığındaki heyet, önceki gün Hollanda'nın idari başkenti Lahey'e geldi. Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yıldız ve Dışişleri Bakanlığında Daire Başkanı Derviş Fikret Ünal'dan oluşan heyeti, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy karşıladı.

Uluslararası Adalet Divanı'nda sunum sırası bugün Türkiye'de - 2. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...