Vali Gül: Köpeklerin, hayvanların birer sahibi olacak

- Güncelleme:
Vali Gül: Köpeklerin, hayvanların birer sahibi olacak

Gündem Haberleri

Vali Gül “Dünyada sokak hayvanı yok. Köpeklerin bir sahibi olacak, bunları sevenler de sahiplenecek. Onun dışındakileri de belediyeler kısırlaştırıp görevini yapacak” dedi.

YÜCEL KOÇ'UN HABERİ - İstanbul Valisi Davut Gül, kent genelinde yüzde 9 ile yüzde 11 arasında suç işleme oranlarında düşüş olduğunu belirterek “6 Türk suç işliyorsa, 1 yabancı suç işliyor” dedi. Vali Gül, Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Gül, İstanbul’a katkı sunacak herkesle birlikte yol almaya hazır olduklarını dile getirdi.

DÜŞÜŞ ORANI YÜZDE 11

Vali Gül “Suç olaylarının özellikle son 3-4 yılda azaldığını görüyoruz. En son bir önceki seneye göre olaylarda, suçlarda düşüş oranımız yüzde 11. Bu şu anlama gelmiyor; İstanbul’da suç işlenmiyor, hiçbir sıkıntı yok, elbette var” ifadelerini kullandı. İstanbul’da ilçelere göre suç işleme oranlarının birbirine yakın olduğunu dile getiren Gül “İstanbul genelinde yüzde 9 ile yüzde 11 arasında suçlarda düşüş var. Yabancıların suç işleme oranı vatandaşlarımıza göre daha az. 100 Türk vatandaşının suç işleme oranıyla 100 yabancının suç işleme oranını kıyasladığımızda yaklaşık olarak yabancılar 6’da 1 daha iyi durumda. 6 Türk suç işliyorsa, 1 yabancı suç işliyor” diye konuştu.

Vali Davut Gül, Esenyurt’taki suç oranlarının geçen yıla göre yüzde 9 oranında düştüğü bilgisini vererek, suç işleme oranlarının azaltılması için çok ciddi tedbirler alındığını vurguladı.

HOŞGÖRÜ İLE KARŞILANAMAZ

Sokak hayvanları meselesine de değinen Gül, dünyanın hiçbir yerinde sahipsiz hayvan olmadığını belirterek şöyle devam etti: Sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, insanlara zarar verirse de “ya olabilir” hoşgörü lüksümüz yok. Belediyelere kanunen bir görev verilmiş. Görevini yapacaklar. Ama belediye görevini yapmazsa vatandaşlar yapmazsa bunlara dokunmak gerekiyor işte. “O da bir can” dendiğinde bu sefer vatandaşın hayat kalitesi düşüyor, can kayıpları oluyor. Ben şahit oldum Gaziantep’te. Bu yasaklılardan birisi dört yaşındaki çocuğun kafatasını yemişti. Şimdi bu; hayvanseverlikle, hoşgörü ile normal karşılayabileceğimiz bir mesele değil. Köpeklerin, hayvanların birer sahibi olacak. Bunları sevenler de bunları sahipleneceklerdir. Onun dışındakileri de belediyeler kısırlaştıracak. Görevini yapacak. Dolayısıyla hem belediyeler hem hayvanseverler hem vatandaşlar görevini yaptığında ortada sokak hayvanları, dediğim gibi sahipsiz hayvan diye bir problemimiz de kalmamış olacak.

DÜZENSİZ GÖÇÜ BİTİRECEĞİZ

Vali Gül: Bizim göç politikamız merhamet, adalet eksenli. Kimseye zulüm de etmiyoruz, kimsenin başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz. Bu uygulama devam ettiği müddetçe kısa süre içerisinde düzensiz göç İstanbul’un gündeminden çıkmış olur.

TAKSİ SORUNUNU OTURUP ÇÖZMELİYİZ

Taksi sorunuyla ilgili bir soru üzerine Gül, İstanbul’da bir taksi problemi olduğunu belirterek “Şöyle ki sebebi ne olursa olsun taksiciler mutsuz, müşteriler mutsuz, kamu ve sivil toplum kuruluşları mutsuz. Mevcut taksiciler de dâhil olmak üzere taksi meselesinde memnun olan hiç kimseyi görmedim. Bunun oturulup bir şekilde çözülmesi lazım” dedi. Gül, minibüslerin taksiye dönüştürülmesi kararı alındığını ancak yaklaşık 2 bin civarındaki minibüsün henüz taksi olarak faaliyete girmediğini, bunların sisteme dâhil edilmesi gerektiğini söyledi. Taksicilerin para kazanamamaktan, müşterilerin da taksilerin yolcu almamasından şikâyetçi olduğunu aktaran Gül, İstanbul’da trafik sorunu da olduğunu, taksi meselesinin trafikten bağımsız düşünüldüğünde çözülemeyeceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...