Van'da korkutan deprem! (AFAD, Kandilli Rasatahesi son depremler listesi...)

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Van'da korkutan deprem! (AFAD, Kandilli Rasatahesi son depremler listesi...)

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Van'da deprem oldu... Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı. Deprem sonrası yerel halk arasında kısa süreli panik yaşandı.

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin muhtelif noktalarından depremler gündeme gelmeye devam ediyor.  Son olarak Van sallandı... Kandilli Rasathanesi, merkez üssü Van'ın Saray ilçesi olan depremin büyüklüğünü 3,8 olarak açıkladı. 

KISA SÜRELİ PANİK YAŞANDI

Kentte herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. Ancak deprem sonrası yerel halk arasında kısa süreli bir korku oluştu.

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN AÇIKLAMA

Depremle ilgili detaylı bilgileri sosyal medya hesabından paylaşan Kandilli Rasathanesi, depremin saat 21:08'de gerçekleştiğini ve derinliğinin 5 kilometre olduğunu bildirdi.

VAN 2011'DE BÜYÜK YARA ALMIŞTI

Van ilimizde daha önce büyük depremler meydana gelmişti. 23 Ekim 2011 günü meydana gelen Van-Erciş merkezli deprem ve 9 Kasım 2011 günü yaşanan Van-Edremit merkezli deprem, kent merkezinde ve ilçelerinde çok kuvvetli bir şekilde hissedildi ve bölgenin yapı stoğu nedeniyle yıkıcı hasar vererek çok sayıda can kaybına yol açmıştı.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde toplam 644 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1.966 vatandaşımız yaralanmış, 252 vatandaşımız ise enkazlardan sağ olarak kurtarılmıştı.

https://twitter.com/Kandilli_info/status/1736813194599924173

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...