Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Vize krizinde yeni perde! Almanya’dan 3 ülkede yeni uygulama: 6 ay boyunca askıya alınacak

Vize krizinde yeni perde! Almanya’dan 3 ülkede yeni uygulama: 6 ay boyunca askıya alınacak
Başlık ResmiVize krizinde yeni perde! Almanya’dan 3 ülkede yeni uygulama: 6 ay boyunca askiya alinacak

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Çin, Fas ve Türkiye olmak üzere 3 ülkede vize başvuru sürecinde gelen itirazların 6 ay boyunca askıya alınacağını duyurdu.  Açıklamada projede başarılı olunması haşinde uygulamanın yaygınlaştırılacağı dile getirildi.

Kaydet
a- | +A

Almanya, Türkiye'deki vize reddi itiraz sürecini 6 aylığına askıya almıştı. Konuya ilişkin büyükelçilikten açıklama yapıldı. Vize başvurularında oldukça yüksek bir talep artışı yaşandığı belirtilen açıklamada, “Bazı bölgelerde vize merkezlerimiz farklı türlerde yapılan vize başvurularını aynı ölçüde karşılayamamaktadır. Bazı durumlarda bu, başvuru sahiplerinin vize başvurusu için randevu olma sürelerinde uzun bekleme sürelerine neden olmaktadır. Vizelerin işleme alınma kapasitesini arttırmak ve bekleme sürelerini azaltmak amacıyla Çin, Fas ve Türkiye'de bir pilot projesi olarak itiraz sürecini askıya alıyoruz. İtiraz, vize başvurusunun reddine yapılan şikayeti ifade etmektedir” denildi.

6 AY BOYUNCA UYGULANACAK

İtiraz hakkının yasal bir zorunluluk olmadığı, başvuru sahiplerine sağlanan kolaylık olduğunun altı çizilen açıklamada, “Pilot projesi kapsamında askıya almanın yurt dışı temsilciliklerimizin işleme aldıkları başvuru sayısını arttırıp arttıramayacağını ve böylelikle tüm seyahat edenlerin bekleme sürelerini azaltıp azaltmayacağını değerlendirmek istiyoruz. Bu durumdan tüm başvuru sahipleri istifade edecektir. Pilot proje 6 ay boyunca uygulanacak. Ardından sonuçlar değerlendirilecek. Pilot projenin başarılı olması halinde uygulamanın diğer vize merkezlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması olasılığını değerlendireceğiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BAKMADAN GEÇME
Schengen vizesinde yeni dönem! İşler artık daha kolay olacak
HABER

Schengen vizesinde yeni dönem! İşler artık daha kolay olacak

Avrupa Birliği’nden vize savunması: Türkiye’ye özgü değil
HABER

Avrupa Birliği’nden vize savunması: Türkiye’ye özgü değil

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.