Vurguncular! Milleti dolandıran çetelere darbe

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Vurguncular! Milleti dolandıran çetelere darbe

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Organize çetelere karşı yürütülen “Kafes Operasyonları” kapsamında farklı şehirlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla çökertilen suç örgütlerinin sayısı artıyor.

Türkiye genelinde asayiş sağlamak için tedbirler üst düzeye çıkarılırken emniyet güçleri son dönemde çetelere göz açtırmıyor. Terörden uyuşturucu ile mücadeleye ve suç çetelerini çökertmeye yönelik birçok operasyon sürdürülüyor. Organize çetelere karşı yürütülen ‘Kafes Operasyonları’ dâhilinde yapılan çalışmaların kararlıkla devam edeceğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, hangi büyüklükte olursa olsun halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacaklarını ifade etti.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından kamuoyunda ‘Bulutlar’ olarak bilinen, liderliğini Özgür Bulut’un yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik ‘Kafes’ kod adlı operasyon düzenlendi. Tekirdağ merkezi sekiz şehirde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 25 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda dokuz ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

ANTALYA

Antalya’da çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik Özel Harekât polislerinin desteğiyle operasyon yapıldı. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirilirken, adliyeye sevk edilen 39 şüpheliden 19’u tutuklandı.

ERZURUM

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde sekiz şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden yasal bungalov kiralama firmalarının bilgileri kullanılarak açılan sahte hesaplar ve sitelerden vatandaşları dolandırdığı ortaya çıktı.

ANKARA

Ankara merkezli 10 ilde “Coinbase” isimli kripto para borsasını taklit ederek oluşturulan sahte yatırım uygulamaları aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 24 şüpheliden 20’si gözaltına alındı.

İSTANBUL-BALIKESİR

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün İstanbul ve Balıkesir’de gerçekleştirdiği “örgütlü tefecilik, şantaj ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarına yönelik operasyonda aralarında üç kamu görevlisinin de bulunduğu 13 şüpheli yakalandı. Şüphelilere ait ikametgâh, iş yeri ve araç aramalarında silah, 52 tapu, çek, muhtelif miktarda altın, döviz ve nakit para ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...