Yargıtay'dan emsal karar: 'Senden koca olmaz' sözü boşanma sebebi

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah Gazetesi
- Güncelleme:
Yargıtay'dan emsal karar: 'Senden koca olmaz' sözü boşanma sebebi

GÜNDEM Haberleri  / Sabah Gazetesi

Ankara'da görülen bir boşanma davasında Yargıtay'dan emsal karar çıktı. Reddedilen ilk davanın ardından yeniden bir araya gelen çift tekrar mahkemelik oldu, kadının eşine söylediği 'senden koca olmaz' sözü haklı boşanma sebebi sayıldı.

Ankara'da eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşayan bir adam, Aile Mahkemesi'ne başvurdu ve boşanma davası açtı. Aile Mahkemesi, tarafları 'eşit kusurlu' bularak çiftin boşanmasına karar verdi ancak mahkemenin kararına karşı çıkan kadın, kararı istinafa taşıdı.

İstinaf, davalı taraf olan kadının kusurunun ispatlanamadığını belirterek davanın reddine karar verdi. Bu karar sonrası çift yeniden bir araya geldi ancak şiddetli geçimsizlik devam etti.

'SENDEN KOCA OLMAZ' SÖZÜ BOŞANMA SEBEBİ

Çift yeniden mahkemelik olurken, Yargıtay'a taşınan dava sonrası 2. Hukuk Dairesi'nden emsal bir karar çıktı.

Koca tarafından açılan ve reddedilen davanın ardından çiftin yeniden bir araya geldiği, bu süreçte kadının kocasına yönelik, "Sen kimsin, senden koca olmaz, sen bu kadar beceriksiz misin" diyerek hakaret ettiği, kadının erkeğin abisine "Ben kocam için ailemden vazgeçemem" dediği, kadının ailesinin sıklıkla tarafların evine geldikleri ve uzun süre yatılı kaldıkları, bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmediğine karar verildi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bölge adliye mahkemesinin yetersiz gerekçe ile davayı reddetmesinin doğru olmadığını belirterek temyiz edilen kararın bozulmasına karar verdi. Yargıtay kararında 'senden koca olmaz' sözünün haklı boşanma sebebi olduğu vurgulandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Sabah Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...