Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Emlak konut yeni evim projesi nerede?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Emlak konut yeni evim projesi nerede?

GÜNDEM Haberleri

Ev sahibi olmak isteyenleri heyecanlandıran yeni evim kampanyası hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır sorusu konut sahibi olmak isteyen kişilerin gündeminde yer alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çok büyük ilgi gören ve Cumhuriyet tarihinin en önemli kampanyası olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” kampanyasından sonra İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi yapmak amacıyla yeni bir kampanya daha başlıyor. Heyecan veren kampanyanın detayları hakkında pek çok şey merak konusu olmaya başladı bile. Yeni evim projesi nerede? Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır? gibi sorular merak konusu oldu. 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanan projenin detayları hakkında merak ettiğiniz her şey haberin detaylarında…

Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olan “Yeni Evim” projesi ile ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi kendi evine kavuşuyor. Gözler şimdi “Yeni Evim” projesine çevrildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu ile ortaya çıkan projede  “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyasıyla ile binlerce orta gelirli vatandaşın ev sahibi olması hedefleniyor. İlk evini alacak vatandaşlara piyasa koşullarından daha uyguna vade yapış ve ilk 3 yıl devlet katkısı ödeme kolaylığı sağlanacak. Yeni Evim konut kampanyasına başvuruların ne zaman başlayacağını, taksitlerin nasıl olacağını ve hangi projelerin kampanyaya dahil olacağı merak edilen konuların başında yer alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyasının detaylarını ortak basın toplantısıyla geçtiğimiz günlerde duyurdu ve 100 bin ailenin konut sahibi olacağını söyledi. İlk 100 bin konutluk finansman paketinde yüzde 25'inin İstanbul, yüzde 75'inin diğer Anadolu illerinde olmasına yönelik çalışmayı kapsayacak.

Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Emlak konut yeni evim projesi nerede?

YENİ EVİM KAMPANYASI ŞARTLARI NELER?

  • Finansman desteğinden yararlanacak kişilerin konutunun bulunmaması gerekiyor.

 *Kırsaldaki evler, devremülker bu kriter kapsamında değerlendirilmez. Hanede (eş ve 18 yaş altı çocuklar dahil) en az 1 tane %50 ve üzeri hisseli konut tapusu varsa ya da hisse oranına bakılmaksızın hanede birden fazla hisseli konut tapusu varsa programdan yararlanılamayacaktır.

  • Başvuru yapacak kişinin son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor.
  • Birinci ve ikinci bölge için son 1 yılda o ilde ikamet etmesi
  • Hanehalkı toplam geliri dikkate alan bir program

Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Emlak konut yeni evim projesi nerede?

YENİ EVİM KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

81 ilde geçerli olacak olan projeye başvurular 16 Ocak’tan itibaren başladı. 16 Ocak itibarıyla konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kredi alma hakkı elde edecek. Sosyal konutta olduğu gibi başvuru alınmayacak, başvuru ücreti ödenmeyecek. Ayrıca kura da çekilmeyecek. Başvurular hakkında bilgi almak için yenievimkampanyasi.com.tr internet sitesinden tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

YENİ EVİM KAMPANYASI 2023 BAŞVURU DETAYLARI SAYFASI

YENİ EVİM KAMPANYASI HANGİ İLLERİ KAPSAYACAK?

Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Emlak konut yeni evim projesi nerede?

Yeni Evim Kampanyası 81 ilde geçerli olacak. İlk etapta 100 bin konutun paketinden faydalanması öngörülüyor.

YENİ EVİM KAMPANYASI’NDA PEŞİNAT ÖDENECEK Mİ?

Konut bedelinin en az %10’u peşin alınacak. Daha az finansman kullanmak isteyen vatandaşlar isterse peşinat oranını arttırabilecek

YENİ EVİM KAMPANYASI’NA İKİNCİ EL EVLER DAHİL OLACAK MI?

Kampanya yeni konutları kapsayacak, 2. el konutları kapsamayacak.

Yeni evim kampanyası şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Emlak konut yeni evim projesi nerede?

YENİ EVİM KAMPANYASI ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Finansman tutarı 2 Milyon TL’ye kadar 0,69, 2 ile 4 Milyon TL arası için 0,79 ve 4 ile 5 Milyon TL arası 0,99 faiz/kar payı ile 15 yıl vadeli olacak. Konut satış bedelinin %5’i kadar tutar yüklenici firma katkısı olarak ilk azami 3. yıla kadar ödeme planına yansıtılacak. Ayrıca ilk üç yılda (finansman kolaylık dönemi) finansman taksitlerinin hane gelirinin %30’unu geçen kısmı için katkı sağlanacak. Sağlanan katkılar son 8 yılda finansman taksitleriyle birlikte geri ödenecek.

YENİ EVİM KAMPANYASI’NDA YAŞ SINIRI OLACAK MI?

18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

YENİ EVİM KONUT KREDİSİNİ HANGİ BANKALAR VERİYOR?

HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...