Yeni şehir yeni hayat! Birçok afetzedenin dönmek için sebebi yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni şehir yeni hayat! Birçok afetzedenin dönmek için sebebi yok

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

11 il ve ilçelerini yerle bir eden asrın felaketinden sonra 14 milyon depremzede 70 ile dağıldı. Aradan geçen bir yılda yıkılan şehirler yeniden ayağa kalkarken, birçok afetzede ise yeni şehirlerinde kendilerine yeni hayatlar kurdu.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Asrın felaketinden sonra yaklaşık 14 milyon depremzede başta Ankara ve İstanbul olmak üzere başka şehirlere gitti. Ankara yaklaşık 400 bin depremzedeye kucak açtı. 134 bin 681 depremzede de başkentte, yurtlarda, misafirhanelerde ve barınma merkezlerinde konuk edildi. Depremzedelerin büyük bir çoğunluğu yüksek kiraların da etkisiyle memleketine geri döndü. Onlardan biri de Dilek Aytemiz. Depreme merkez üssü Kahramanmaraş’ta yakalanan Aytemiz, babasının kurtaramamasının acını hâlâ atlamadığını söyledi.

Yeni şehir yeni hayat! Birçok afetzedenin dönmek için sebebi yok

EŞİM DÖNDÜ BİZ KALDIK

Deprem sonrasında 5 gün Kahramanmaraş’ta kaldığını ifade eden Aytemiz bir yıl içinde yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “Ankara’ya eşim, çocuklarım ve kuzenlerimle 17 kişi geldik. Bir aile dostumuz evini açtı. Eşim belediyede çalıştığı için dönmek durumunda kaldı. Ankara’da öğretmenlerimiz çok ilgilendi çocuklarımızla, ücretsiz kursa kabul ettiler.” Okullar açılana kadar hasarlı evlerine tadilat yaptırdıklarını ve Kahramanmaraş’a döndüklerini kaydeden Aytemiz şunları söyledi: “Döndüğümüzde şehir yoktu. Mezarlığa gittiğinizde manzara karşısında dayanabilmeniz mümkün değil. İnsanın şehri ölür mü? Bütün şehrin öldüğünü görmek çok acı geliyor. İnsanlar dönmek istiyorlar ancak iş yok. Üretim olacak ki şehrimiz yeniden canlanacak.”

Yeni şehir yeni hayat! Birçok afetzedenin dönmek için sebebi yok
Depreme Malatya’da ailesiyle yakalanan Meryem Kılıç da Ankara’da hayata tutunmaya çalışıyor. 3 kızı ve eşiyle depremden 4 gün sonra Ankara’ya gelen Kılınç, şöyle konuştu: “Keçiören Belediyesi’nde çalışmaya başladım. Kendimize ev tuttuk. Çocuklarımızın eğitimi amacıyla Ankara’da kaldık. Zaten gidecek bir yerimiz de olmadığı için Malatya’ya dönemedik. Güçlü olmak zorundayım çocuklarımı ayakta tutabilmek için.”

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...