Yine sigara izmariti yine yangın! 45 dönümlük alan resmen kül oldu

Düzenleyen:
Yine sigara izmariti yine yangın! 45 dönümlük alan resmen kül oldu

GÜNDEM Haberleri

Bayburt'un Tepetarla köyünde bir bölgeye atılan sigara izmariti yangına sebep oldu. Ekiplerin yoğun çabasıyla 2 saat sonunda söndürülen yangında 45 dönümlük alan kül oldu.

Sigara izmaritleri gelişi güzel arazilere atıldığında facia kaçınılmaz oluyor. Daha önce de Tekirdağ'da bir tarla önünden geçen araç sigara izmaritini camdan dışarı atmış ve bu izmarit tarlanın yanmasına neden olmuştu. Bu ve bunun gibi birçok örneğe bir yenisi daha eklendi. Bayburt merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Tepetarla köyünde, sigara izmaritinin gelişi güzel atılmasından dolayı çıkan yangında 45 dönümlük alan kül oldu.

Bir inşaat çevresindeki atıkların toplandığı bölgeye vatandaşlardan biri bu alan sigara izmaritini gelişi güzel bir şekilde attı.  Çıkan yangın, kısa sürede kuru otlara ulaştı ve yangın büyüdü. 

Yine sigara izmariti yine yangın! 45 dönümlük alan resmen kül olduBayburt'ta bir alana gelişi güzel atılan sigara izmariti 45 dönümlük alanın kül olmasına neden oldu. Fotoğraf/İHA

45 DÖNÜMLÜK ALAN 2 SAATTE KÜL OLDU

Köylülerin haber vermesiyle birlikte köye ulaşan Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle giderek büyüyen yangın için bölgeye İtfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri de sevk edildi. Tüm ekiplerin mücadele ettiği yangın, 2 saat süren bir zorlu uğraşın ardından söndürülürken 45 dönümlük alanın resmen kül olduğu görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...