Yunan basını Türkiye’yi durdurabilmenin yolunu arıyor: Nükleer silah almalıyız

- Güncelleme:
Yunan basını Türkiye’yi durdurabilmenin yolunu arıyor: Nükleer silah almalıyız

GÜNDEM Haberleri

Yunan medyası skandal bir analize imza attı. Türkiye’nin durdurulabilmesinin yolunun arandığı analizde, nükleer silah çıkışı yapıldı. Analizde "Yoksa Türklerin ilerleyişini durdurmaları için büyük güçlere yalvaracağız" ifadelerine de yer verildi.

Türkiye yerli projelerle milli savunmasına güç katmaya devam ediyor. Savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 20’lerden yüzde 80 seviyelerine çıktı. Yerlileşen savunma sanayii ile dışa bağımlılık azalışını sürdürüyor. Hava, kara ve denizde Türkiye’nin savunma gücü hayata geçirilen projelerle arttırılıyor.

KOMŞUDA TEKNOFEST HAZIMSIZLIĞI

Son olarak rekor katılımla gerçekleşen TEKNOFEST’te sergilenen yerli ve milli savunma sanayii ürünleri ile gözler Türkiye’ye çevrildi. Dünyaya adeta gövde gösterisi yapan Türkiye, Yunanistan’da da büyük ses getirdi.

YUNANİSTAN TÜRKİYE’Yİ ENGELLEYEBİLİR Mİ?

Yunan basınında yer alan "Yunanistan, Türkiye'yi engelleyebilir mi?" başlıklı yazıda Türkiye’yi önlemek için önerilerde bulundu.  Türkiye’yi saldırgan olarak göstermenin hayati önem taşıdığı dile getirilen skandal yazıda muhtemel bir çatışma durumunda Atina hükümetinin diplomatik avantaj elde etmek için Gökçeada, Bozcaada ve Trakya'nın işgal edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Yunan basını Türkiye’yi durdurabilmenin yolunu arıyor: Nükleer silah almalıyız

NÜKLEER SİLAH ÇIKIŞI

Türkiye'yi caydırmanın en ideal yolunun Yunanistan'ın bir dizi nükleer silah ve füze platformlarına sahip olması gerektiği belirtilen haberde, "Daha küçük bir ülkenin daha güçlü rakiplerini caydırmasının tek yolu budur. Pakistan'ın nükleere sahip olması Hindistan'ı aşırı derecede temkinli yapıyor. Aynı şekilde İsrail'in nükleer sahibi olduğu bilgisi Arapları müzakerelere açık hale getirdi. Nükleer silahlar Kuzey Kore'deki Kim Jong-un rejiminin hayatta kalmasını sağlıyor." denildi.

“TÜRK İLERLEYİŞİNİ DURDURMAK İÇİN YALVARACAK”

Hava ve deniz üstünlüğünün olmaması durumunda yenilginin kesin olacağını yazan Yunan basını, "Yunanistan, 1897'de yaptığı gibi büyük güçlere Türk ilerleyişini durdurmaları için yalvaracak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...