Yunan basınının 30 Ağustos hazımsızlığı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldılar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Yunan basınının 30 Ağustos hazımsızlığı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldılar

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Yunan basını, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve sözlerini hedef aldı. Haddini aşan komşu basını, sözlerini alıntıladığı Erdoğan’a hakaretvari sözlerle yüklendi.

Türkiye ve Yunanistan geçtiğimiz aylarda, iki önemli seçim yaşamış ve seçim sonucunda da ilişkilerin iyileştirilmesi için karşılıklı adımlar atılmıştı. Özellikle iki ülkenin de maruz kaldığı yangın felaketi iki komşu ülkeyi birbirine yaklaştırmıştı.

Tüm bu pozitif adımlara darbe Yunan basınından geldi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan komşu basını haddini aşan ifadelere imza attı.

Yunan Kathimerini gazetesi, Erdoğan sözlerini okuyucularıyla skandal bir başlıkla aktardı.

“Küstah Erdoğan: Yunanlılar İzmir'i yerle bir etti, yaktı” başlığını kullanan gazete, “Erdoğan çarşamba gecesi yaptığı konuşmada bir dizi provokatif açıklamalarda bulundu. Yunanlılar İzmir'i yakıp yıktı diyen Erdoğan, Ağustos ayının Türkiye için özel bir ay olduğunu belirterek, 'Çünkü Kıbrıs'ta, İzmir'de ve Malazgirt'te kazandık' dedi.” Sözleriyle büyük bir skandala imza attı.

Yunan basınının 30 Ağustos hazımsızlığı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldılar

NATO'NUN 30 AĞUSTOS MESAJINI DA HEDEF ALDILAR

Merkez karargâhı İzmir’de bulunan, NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın (LANDCOM) sosyal medya hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlaması da Yunan basınının gündemindeydi.

Yunan kaynaklarına göre Atina yönetimi, NATO’ya protesto notası verdi.

Yunan basınından Ethnos, Atina'nın bu mesajı kabul edilemez olarak değerlendirdiğini aktarırken Proto Thema ise benzer bir mesajın bir önceki sene de yayınlandığını hatırlattı.

Gazete, “Geçen yıl da benzer bir mesajın yayınlanması Atina'nın tepkisine yol açmış, bu da gönderinin silinmesine yol açmıştı” ifadelerine yer verdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...