Yunanistan geri itti, Türk Sahil Güvenlik kurtardı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yunanistan geri itti, Türk Sahil Güvenlik kurtardı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türk Sahil Güvenlik kurtardı! Muğla’da Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 17 düzensiz göçmen kurtarıldı. Olayla ilgili bir kişi yakalandı.

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde çok sayıda düzensiz göçmen bulunduğu bilgisine alan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye gitti.

Görevli sahil güvenlik botu tarafından Yunanistan sahil güvenlik ekipleri tarafından Türk karasularına geri itilen lastik bot içindeki 17 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botta göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen bir kişi de yakalandı.

2022’DE YÜZDE 57 ARTTI: KADIN ÇOCUK DEMEDEN ÖLÜME TERK ETTİLER

Öte yandan; Ege Denizi'nde Yunanistan güvenlik unsurları tarafından Türk kara sularına can salı, lastik bot ve tekneler içinde geri itilen düzensiz göçmenlerin sayısında 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 47,1 artış yaşandı. Geri itme vakaları 2022 yılında 2021 yılına göre yüzde 57,1, geri itilen kişi sayısı ise yüzde 65,4 arttı. Yunanistan tarafından 2022 yılında Türk kara sularına geri itilen 26 bin 373 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...