Yunanistan alev alev! Tahliyeler başladı, İpsala Sınır Kapısı kapatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan’daki yangınlardan dolayı İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı tüm yollar trafiğe kapatıldı. Bölgede tahliyeler sürerken, Edirne Valiliği de İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkışları ikinci bir emre kadar yasakladı. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Batı Trakya’nın Dedeağaç şehrinin Melia bölgesinde henüz bilinmeyen sebeple çıkan yangın bölgede yayılmaya devam ediyor.

KOPERNİK UYDU SİSTEMİ DEVREYE ALINACAK

Dedeağaç’taki büyük orman yangını nedeniyle Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı, acil durumlarla başa çıkma ve olayın sonuçlarını yönetme konusunda ilgili kurumların çalışmalarına yardımcı olmak üzere, yanan alanlar için harita ve veri üretmek amacıyla Avrupa Birliği’nin Kopernik uydu sistemini devreye alacak.

Yunanistan alev alev! Tahliyeler başladı, İpsala Sınır Kapısı kapatıldı

BÖLGEDEN TAHLİYELER SÜRÜYOR

Karaçam ormanlarının yoğun olduğu bölgede alevler hızla ilerlerken 12 köyde yaşayan insanların otobüsler ile tahliyesine devam ediliyor. İtfaiye ekipleri, 10 araç, 2 uçak, 1 helikopter ve 34 itfaiye eri yangını söndürmek için çalıştığı, bölge çiftçisinin ise traktörleriyle yangınının ilerlememesi için söndürme çalışmalarına yardım ettiği bildirildi. Yangın bölgesindeki vatandaşları tahliye için çok sayıda otobüs gönderildiği öğrenildi.

Yunanistan alev alev! Tahliyeler başladı, İpsala Sınır Kapısı kapatıldı

İPSALA-DEDEAĞAÇ SINIRI KAPATILDI

İpsala-Dedeağaç Egnatia yolunda trafik geçici olarak kapatıldı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in yangın ile ilgili olarak bölgeye İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığından oluşan ekip gönderdiği belirtildi.

İpsala Kaymakamı ve İpsala Kara Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri Ömer Sevgili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Yunanistan’daki yangınlardan dolayı İpsala Sınır Kapımızla bağlantılı tüm yollar trafiğe kapatılmıştır. Bundan dolayı İpsala Sınır Kapımızdan çıkışlar ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Mağduriyetin yaşanmaması için Kapıkule Sınır Kapısının tercih edilmesi önem arz etmektedir“ dedi.

Yunanistan alev alev! Tahliyeler başladı, İpsala Sınır Kapısı kapatıldı

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Devam eden yangın ve sınır kapısının kapatılmasıyla ilgili bir açıklama da Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

Ticaret Bakanlığı'ndan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yunanistan Dedeağaç'ta çıkan ve halen devam eden yangın sebebiyle İpsala Gümrük Kapımız ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısının faaliyetlerii iki ülke yetkililerinin görüşmeleri sonucunda geçici olarak durdurulmuştur.

Yurt dışına giriş ve çıkışlarda bahse konu kapımızı kullanmak isteyen ticari taşımacılarımızın ve turistik seyahat yapan yolcularımızın bu durumu dikkate almalarını tavsiye ediyoruz. Bundan dolayı Pazarkule, Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy gümrük kapılarımızda artacağı öngörülen giriş ve çıkış talepleri için Bakanlığımızca ilave tedbirler alınmıştır."

Yunanistan alev alev! Tahliyeler başladı, İpsala Sınır Kapısı kapatıldı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...