Yunanistan'da eğitim alan PKK'lı terörist İstanbul'da yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yunanistan'da eğitim alan PKK'lı terörist İstanbul'da yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yunanistan'da eğitim alan Delil kod adlı PKK'lı terörist Hüsamettin Tanrıkulu İstanbul'da yakalandı.

Son zamanlarda Türkiye'ye yönelik tacizlerini artıran Yunanistan, senelerdir terör yuvası olan Lavrion Kampı'nı PKK'ya tahsis etti. Burada eğitim alan teröristler de Türkiye'ye karşı eylem hazırlığı yapmaya başladı.

SANSASYONEL EYLEM YAPACAKTI

Bu durumdan haberdar olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, bir teröristin İstanbul'a geldiği yönünde bilgi aldı. Ardından harekete geçen ekipler, "Delil" kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu'yu kıskıvrak yakaladı. 

Teröristin, Lavrion Kampı’nda sabotaj eğitimi aldığı ve illegal yollarla yurda giriş yaptığı belirlendi. Militanın, PKK/KCK’nın talimatı ile büyükşehirlerde silahlı ve bombalı sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. 

Yunanistan'da eğitim alan PKK'lı terörist İstanbul'da yakalandı

BAKAN SOYLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA MESAJ

Öte yandan, İçişleri Bakan Süleyman Soylu, bu gelişmeyle ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Bakan Soylu, teröristin fotoğrafının altına "Sevgili Kılıçdaroğlu; üzücü bir haber daha: HDPKK’nın, Lavrion Kampı'ndan Türkiye’ye, büyükşehirlere eylem için gönderilen 'Delil' kod Hüsamettin Tanrıkulu, İstanbul ve Diyarbakır Emniyeti tarafından yakalandı. Sadece savunduğun HDPKK’nın değil Yunanistan’ın da ilgiye ihtiyacı var" yazılı not düştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...