2 aylık enflasyon farkı yüzde 11,53 oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2 aylık enflasyon farkı yüzde 11,53 oldu

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2 aylık enflasyon farkı, Ocak-Şubat enflasyon farkı ne kadar oldu? | Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları emekli zammını da yakından ilgilendiriyor. 2024'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamlarıyla emeklilere temmuzda bir zam daha yapılacak. Peki, 2 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu, emeklilere Ocak-Şubat enflasyon oranlarına göre Temmuz’da ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar…

2 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2024'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamlarıyla emeklilere temmuzda bir zam daha yapılacak. Peki, 2 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu, emeklilere Ocak-Şubat enflasyon oranlarına göre Temmuz’da ne kadar zam yapılacak? Detaylar haberimizde…

2 AYLIK ENFLASYON FARKI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları emeklilerin temmuz ayında alacakları zam oranlarını da belirleyecek. Ocak ve şubat ayı enflasyon rakamlarına göre emekliler şimdiden yüzde 11,53 oranında zammı garantiledi. Kesin oran ise mart, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarıyla belirlenecek.

ŞUBAT AYI ENFLASYON ORANI KAÇ?

Enflasyon TÜİK'in bugün açıkladığı verilere göre; şubat ayında aylık bazda yüzde 4,53, yıllık bazda ise 67,57'ye yükseldi. TÜFE'deki değişim bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,54 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 55,91 olarak gerçekleşti.

2 aylık enflasyon farkı yüzde 11,53 oldu - 1. Resim

OCAK-ŞUBAT ENFLASYON ORANLARINA GÖRE ZAM FARKI

Bugün açıklanan enflasyonla birlikte iki aylık olarak kök maaşa yansıyacak kümülatif artış yüzde 11.53 oldu. Bu orana Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylık enflasyon verilerinin kümülatif toplamı eklendiğinde Temmuz ayında emekli maaşları netlik kazanacak.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...