Çanakkale'deki depremler öncü deprem mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çanakkale'deki depremler öncü deprem mi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

4.6 büyüklüğündeki Çanakkale Biga Yarımadası’nda meydana gelen depremin ardından Çanakkale'deki depremler öncü deprem mi, soruları hız kazandı. Peki, küçük depremler büyük depremin habercisi mi? Son günlerde meydana gelen küçük depremler öncü mü? İşte detaylar.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde 4 Şubat’tan bu yana 150’ye yakın küçük depremler meydana geldi. En son Biga’da 4.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar küçük depremler bize ne anlatmak istiyor, sorgulaması yapıyor. Çanakkale'deki art arda depremlere ilişkin konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden küçük depremleri yorumladı. Peki, küçük depremler büyük depremin habercisi mi? Son günlerde meydana gelen küçük depremler öncü mü? 

ÇANAKKALE'DEKİ DEPREMLER ÖNCÜ DEPREM Mİ?

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Biga’da yaşanan deprem sonrası bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Çanakkale'deki depremler öncü deprem mi? - 1. Resim

Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yaklaşık 4 Şubat gününden 4.6 büyüklüğündeki depreme kadar büyüklüğü 0.8 ile 3.1 arasında değişen çok sayıda depremleri biz gözlemliyorduk.4.6 büyüklüğü özellikle de biz yer bilimciler için orta büyüklükte bir deprem hatta daha da küçük bir deprem. Dolayısıyla yapısal hasar verecek niteliklere sahip değil. Dolayısıyla ne kendi alanında ne de çevresindeki herhangi bir fay ya da faylara etki etmesi söz konusu değil." diye konuştu.

KÜÇÜK DEPREMLER BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Prof. Dr. Süha Özden ise "Bu bölgede yaklaşık bir aylık bir sürede 150’yi aşkın 2.0 ile 3.0 arasında değişen büyüklüklerde depremleri yaşıyoruz. Ülkemizde 5 büyüklüğüne kadar hemen her yerde deprem olabilir. Dolayısıyla Biga depremi bir ana şok niteliğindeydi. Ve devamında da 3.8 ve 3.6 büyüklüğünde artçı depremleri yaşadık. Onun dışında da çok yoğun bir ‘after şok’ dağılımı yoktur. Ben de bu depremin bir münferit deprem olduğunu düşünüyorum, devamının olacağını tahmin etmiyorum ama kesin bir ifade kullanmamak kaydıyla izlemekte fayda var." değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...