Çanakkale'de en büyük deprem ne zaman oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çanakkale'de en büyük deprem ne zaman oldu?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çanakkale'de ne zaman büyük deprem oldu, sorusu aramam motorlarında sorgulanıyor. Bugün Çanakkale’nin Biga ilçesinde saat 16.09’da 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Yaşanan depremin ardından Çanakkale'de en büyük deprem ne zaman oldu, sorusuna cevap aranıyor. İşte detaylar.

Son dakika haberine göre 27 Şubat Salı günü saat 16,09'da Çanakkale’nin Biga ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan depremin ardından, vatandaşlar Çanakkale'de ne zaman büyük deprem oldu, hangi tarihte oldu, sorularını araştırmaya başladı. Çanakkale tarihinin en büyük depremi haberimizde.

Çanakkale'de en büyük deprem ne zaman oldu? - 1. Resim

ÇANAKKALE'DE EN BÜYÜK DEPREM NE ZAMAN OLDU?

1953 Yenice-Gönen depremi, 18 Mart 1953 tarihinde Türkiye saatiyle 21:06'da Çanakkale'nin ilçesi Yenice'nin 12 kilometre doğusunda meydana gelen deprem olarak kayda geçti. 1. derece deprem bölgesi olan Çanakkale'de, 1953 yılında yaşanan bu depremin şiddeti 7.2 olarak kayda geçti. Depremin sonucunda 265 kişi öldü, 6750 bina hasar gördü veya yıkıldı. Depremin meydana geldiği bölgede, Yenice ile Balıkesir'in Gönen ilçesi arasında bir fay kırığı oluştu. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...