Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Discord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde

Discord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde
Başlık ResmiDiscord çöktü mü? 10 Nisan Discord erisim engeli ve ariza bildirimleri gündemde

Türkiye’de milyonlarca kullanıcıya sahip olan popüler mesajlaşma ve topluluk platformu Discord, 10 Nisan 2025 itibarıyla erişim sorunlarıyla gündeme geldi. Akşam saatlerinden itibaren birçok kullanıcı, uygulamaya girmekte zorluk yaşadığını bildirirken, söz konusu erişim problemine ilişkin resmi açıklamalar bekleniyor. Discord çöktü mü, neden açılmıyor merakla araştırılmaya başlandı.

Kaydet
|

DİSCORD ÇÖKTÜ MÜ?

10 Nisan 2025 itibarıyla Türkiye genelinde Discord kullanıcıları, platforma erişim sağlayamadıklarını belirterek sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunmaya başladı. Akşam saatlerinden itibaren birçok kişi, uygulamanın çalışmadığını ve mesaj gönderip alamadıklarını bildirirken, bu durum akıllara Discord’un teknik bir arıza nedeniyle mi çöktüğünü yoksa resmi bir erişim engelinin mi getirildiğini getirdi.

Şu an için Discord resmi verilerine göre APİ sorunu tespit edildiği bildirildi.


Discord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde - 1. Resim
Başlık ResmiDiscord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde - 1. Resim

DİSCORD NEDEN AÇILMIYOR?

Discord’un Türkiye’de açılmamasının nedeni Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen erişim engeli kararı oldu. Türkiye dışındaki kullanıcılar Discord’a erişebildiği için bu akşam yaşanan sorunun genel bir aksaklık olduğu da tespit edildi. APİ sorunu nedeniyle Discord'un çöktüğü düşünülüyor.


Discord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde - 2. Resim
Başlık ResmiDiscord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde - 2. Resim

DİSCORD AÇILDI MI?

Erişim kısıtlamasının ardından bazı kullanıcılar, sosyal medya üzerinden Discord’un yeniden açıldığına dair iddialarda bulundu. Ancak bu iddialar şu an için doğrulanmış değil. Discord cephesinden Türkiye’ye yönelik resmi bir açıklama gelmediği gibi, mahkeme kararında da henüz bir değişiklik yapılmadı.

Yani Discord’a erişim sağlanması anlık bağlantı hatalarıyla karıştırılabilirken, genel olarak erişim yasağının hala devam ettiği görülüyor. Kullanıcılar VPN gibi alternatif yöntemlerle platforma ulaşabildiklerini belirtiyor.


Discord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde - 3. Resim
Başlık ResmiDiscord çöktü mü? 10 Nisan Discord erişim engeli ve arıza bildirimleri gündemde - 3. Resim

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Discord’un yeniden ne zaman erişime açılacağı konusu, platformla Türkiye arasında yürütülen görüşmelere bağlı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Discord ve benzeri platformların Türkiye’de yasal temsilci bulundurmaması nedeniyle sorunlar yaşandığını ifade etti.

Eğer Discord, Türkiye’nin içerik kaldırma taleplerine uyum sağlar ve yasal düzenlemelere karşılıklı iş birliğiyle yaklaşırsa, platformun tekrar açılması gündeme gelebilir.

BAKMADAN GEÇME
Discord açıldı mı, erişim engeli kalktı mı? Discord ne zaman açılacak merakla bekleniyor!
HABER

Discord açıldı mı, erişim engeli kalktı mı? Discord ne zaman açılacak merakla bekleniyor!

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Haberler
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.