Emekliye 1 Nisan'da zam var mı? Emeklilere çifte zam mı geliyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye 1 Nisan'da zam var mı? Emeklilere çifte zam mı geliyor?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekliye seçim öncesi zam mı geliyor, sorusu merak konusu oldu. Emeklilere 1 Nisan tarihinde çifte zam haberi mi var. Gazeteci Cem Küçük canlı yayında duyurdu. Emekli maaş ve bayram ikramiyelerinde artış iddiasında bulundu. Peki, emekli maaşlarına 1 Nisan'da ek zam var mı, olacak mı? Emekliye ek ödeme yatacak mı? İşte detaylar.

Emekliye 1 Nisan'da ek zam var mı, sorusu gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığını da açıklamıştı. Gazeteci Cem Küçük TGRT Haber canlı yayınında emekliler için ek zam yapılacağı iddia etti. Emeklilere 1 Nisan tarihinde çifte zam haberi gelebilir. SSK emeklilerine ek zam verilecek mi? Emekliye 1 Nisan'da zam var mı?

EMEKLİYE 1 NİSAN'DA EK ZAM OLACAK MI?

Gazeteci Cem Küçük seçim öncesi emekliye müjde niteliğinde bir açıklama yaptı. Emekliye ek zam iddialarını gündeme taşıyan Cem Küçük, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine ekstra bir zammın mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Emekliye 1 Nisan'da zam var mı? Emeklilere çifte zam mı geliyor?

EMEKLİLERE ÇİFTE ZAM MI GELİYOR?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin hemen ertesi sabahı, emekli maaşlarına yeni ek zam yapılacağı iddiası arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. 2024 yılında SSK, Bağ-Kur emekli kök maaş zammı yüzde 49,25'e çıktı. Düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda yasalaştı ve kök maaşlarda da değişiklik yaşandı. Cem Küçük'ün programında yaptığı iddiaların ardından emekli maaşına ek zam mı geliyor, bayram İkramiyeleri artacak mı, soruları gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu yıl emeklilerin yılı olacak" sözleri ise iddiaları güçlendirdi. Emekli maaşlarına çifte zam için seçimin ertesi sabahı olan 1 Nisan tarihi gösterildi. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...