İBB Evlilik Desteği ne kadar, zam yapıldı mı? İBB Evlilik Desteği şartları neler?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İBB Evlilik Desteği ne kadar, zam yapıldı mı? İBB Evlilik Desteği şartları neler?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İBB'nin yeni evlenen çiftlere verdiği "Evlilik Desteği"nde fiyat güncellemesi yaptı. Bunun üzerine İBB Evlilik Desteği ne kadar, şartları neler? sorularına cevap aranıyor. 7 bin TL olan Evlilik Desteği'nin fiyatı güncellendi. İBB Evlilik Desteği ne kadar, zam yapıldı mı? İBB Evlilik Desteği şartları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenen çiftlere yönelik Evlilik Desteği'nde bulunuyordu. İBB Evlilik Desteği ne kadar, zam yaptı mı? sorusunun cevabı arama motorlarında araştırılıyor. 7 bin TL olan evlilik Evlilik Desteği güncellendi. Peki, İBB Evlilik Desteği ne kadar, zam yapıldı mı? İBB Evlilik Desteği şartları neler? detayları haberimizde...

İBB EVLİLİK DESTEĞİ NE KADAR, ZAM YAPILDI MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7 bin TL olan Evlilik Desteği paketine yüzde 115 zam yaptı. Yapılan zam ile güncel Evlilik Desteği 15 bin TL oldu. "Evlilik Desteği" ilk olarak 14 Nisan 2023 tarihinde uygulamaya alınmıştı. Bugüne kadar ise 8 bin 882 çift, Evlilik Desteği'nden yararlandı. 

İBB EVLİLİK DESTEĞİ ŞARTLARI NELER?

Evlilik desteğine başvuran çiftlerin gelir ve ihtiyaç durumuna bakılıyor ve şartları taşıyan yeni evli çiftlere tek seferlik karşılıksız ödeme yapılıyor. Evlilik Desteği'nden yararlanmak isteyen çiftler ALO 153 Çözüm Merkezi, İBB Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru ve İstanbul Senin Uygulaması gibi seçenekler üzerinden başvurabiliyor. 

Başvuru evrakları tamamladıktan sonra müracaat eden çiftlerin gelir durumu gözden geçirilerek başvuru değerlendirmeye alınıyor. Başvuranın kim olduğu farketmeksizin destek kadına veriliyor. Çiftlerden herhangi birinin ikametinin İstanbul'da olması başvuru için yeterli oluyor. 

Başvuru için gereken belgeler ise şunlar;

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

-İstanbul'da ikamet etmesi,

-Çiftlerin her birinin 18 yaş üstü olması,

-Birden fazla evlilik yardımı başvurusunun bulunmaması,

-Medeni durumunun "evli" ibaresi haricinde olması,

-Nikah tarihinin başvuru tarihinden itibaren en fazla 90 sonra olması

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...