İOKBS bursluluk sınav sonuçları bugün (17 Mayıs) açıklanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İOKBS bursluluk sınav sonuçları bugün (17 Mayıs) açıklanacak

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

21 Nisan günü gerçekleşen sınavın ardından öğrenciler sonuçları açıklandı mı, nereden bakılır gibi sorulara cevap aramaya başlamıştı. İlk oturumunun 75 dakika sürdüğü sınava giren adaylar sonuç ekranını araştırmaya başlarken nasıl bakılacağını da araştırdı.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik gerçekleştirilen İOKBS sınavına giren öğrencilerin gündeminde sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih yer alıyordu. Sonuçlar bugün sabah saatlerinde açıklanması beklenirken detaylar araştırılıyor.

İOKBS sonuçları 17 Mayıs günü açıklanacak. Sonuçlara bakmak isteyen öğrenciler meb.gov tr aracılığıyla puanlarına erişebilecek. Bursluluk sınavı puan hesaplama şöyle oluyor:

 Her öğrencinin cevap kâğıdı, optik okuyucu ile okutulur.

b. İOKBS'de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her öğrenci için dört ayrı ham puan hesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı - 1. Resim

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı - 2. Resim

h. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

ı. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdına işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...