Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Malatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi?

Malatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi?

Malatya’da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından okullar tatil edildi. Elazığ ve Şanlıurfa da karara dahil edilerek, okullarda eğitime 1 günlük ara verildi. Deprem sonrası bölgede eğitimle ilgili kararlar merak konusu olurken öğrenciler ve veliler yarın okulların tatil olup olmayacağına dair gelişmeleri takip etmeye başladı.

Kaydet
a- | +A

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem, 3 ildeki eğitim düzenini etkiledi.

Deprem nedeniyle Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa valiliklerinden peş peşe açıklamalar geldi. Bölgedeki can güvenliği göz önünde bulundurularak bugün okulların tatil edilmesi kararı alındı.


Malatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 1. Resim
Başlık ResmiMalatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 1. Resim

DEPREM NEDENİYLE 3 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Deprem sonrası alınan bu karar özellikle öğrenciler ve veliler arasında rahatlama sağlarken, aynı zamanda artçı sarsıntılar yaşanma riskine karşı tedbir olarak atıldığı ifade edildi.

Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Karar, bölgedeki öğrenciler ve öğretmenler için ivedilikle duyuruldu.

BAKMADAN GEÇME
Depreme canlı yayında yakalanan spikerlerin zor anları: Allahü ekber, Allah
HABER

Depreme canlı yayında yakalanan spikerlerin zor anları: Allahü ekber, Allah'ım sen yardım et!


Malatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 2. Resim
Başlık ResmiMalatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 2. Resim

SON DAKİKA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından okulların yarın tatil olup olmayacağı en çok merak edilen konulardan biri haline geldi.

Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa valilikleri bugün için okulları tatil etme kararı almıştı. Yarın için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Valiliklerden gelen bilgilere göre, durumun aciliyetine bağlı olarak yarının eğitim programı hakkında yeni bir karar alınması mümkün.

Valiliklerin artçı sarsıntıların yaşanabileceği düşüncesiyle yarın için de tatil kararı alıp almayacakları ise belirsizliğini koruyor.


Malatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 3. Resim
Başlık ResmiMalatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 3. Resim

MALATYA DEPREMİ ARTÇI MI?

16 Ekim 2024 tarihinde Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi.

Yaşanan korkunç deprem, sonrasında artçı sarsıntıların olup olmayacağı konusunda merakları artırdı.

Özellikle Malatya, Elazığ ve Diyarbakır gibi illerde yaşayanlar, depremin artçı bir sarsıntı mı yoksa tek bir deprem mi olduğu hakkında bilgi edinmeye çalıştı.

BAKMADAN GEÇME
Ne diyeceği merak konusuydu! Malatya
HABER

Ne diyeceği merak konusuydu! Malatya'daki 5.9'luk depremin ardından Naci Görür'den önemli açıklama


Malatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 4. Resim
Başlık ResmiMalatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 4. Resim

BİR DAHA DEPREM OLACAK MI?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaşanan depremin artçı değil, müstakil bir deprem olduğunu açıkladı. Ersoy "Bu deprem, Doğanşehir fayı ile Malatya fayı arasında meydana gelen başlı başına bir olaydır. Dolayısıyla, bu depremin artçısı değil, kendi başına bir deprem olduğu söylenebilir." dedi.

Ayrıca bu bölgede daha önce de benzer büyüklükte depremlerin meydana geldiğine dikkat çekerek "Bölgede bu tür sarsıntıların olma ihtimali yüksekti." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ersoy deprem sonrası artçı sarsıntıların olabileceğini de belirtti. "Artçı depremler, genellikle ana depremden sonra oluşan ve daha düşük büyüklükteki sarsıntılardır. Bu durum, ana depremin ardından birkaç gün sürebilir. 5 büyüklüğüne kadar artçı depremler beklenebilir." dedi.


Malatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 5. Resim
Başlık ResmiMalatya depremi nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi! Yarın okullar tatil mi? - 5. Resim

MALATYA DEPREMİNDE ÖLEN VAR MI?

Malatya'da 5.9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından, 3.0 ve 2.5 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı meydana geldi. Artçılar halk arasında endişeye yol açarken AFAD’dan gelen açıklamalara göre can ve mal kaybı olmadığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
Malatya merkezli deprem 8 ili salladı! Elazığlılar büyük panik yaşadı, dehşet anları kamerada
HABER

Malatya merkezli deprem 8 ili salladı! Elazığlılar büyük panik yaşadı, dehşet anları kamerada

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Haberler
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.