Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı, soruları arama motorlarında sorgulanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı kim? Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı? İşte cevabı.

Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı,  sorusuna cevap aranıyor. Meclis başkanı Sırrı Süreyya Önder mi sorusu internette araştırılıyor. Peki, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı kim? Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı? 

Sırrı Süreyya Önder,  7 Temmuz 1962'de Adıyaman'da doğdu. Lise mezunudur. Sinema yönetmenliği ve senaristliği ile çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. Senaryosunu yazıp yönettiği 1 filmi, uyarlamasını yaptığı 1 filmi ve sadece senaryosunu yazdığı 1 filmi bulunmaktadır.

Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı? - 1. Resim

SIRRI SÜREYYA ÖNDER MECLİS BAŞKANI MI?

24. Dönemde İstanbul, 25 ve 26. Dönemlerde Ankara Milletvekili seçildi. 24. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı İdare Amiri, 25 ve 26. Dönemlerde Anayasa Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde  Yeşil Sol Parti'den 28. dönem İstanbul milletvekili seçildi.

Sırrı Süreyya Önder, Meclis Başkanı değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili'dir. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekili, görevi TBMM başkanı adına Genel Kurul görüşmelerini yönetmek ve yönettiği oturumlarla ilgili tutanak dergisi ile tutanak özetinin düzenlenmesini sağlamaktır.

TBMM MECLİS BAŞKANVEKİLLERİ KİMLER?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görevdeki 28. Dönem Başkanvekilleri şöyle;  Adalet ve Kalkınma Partisi Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Gülizar Biçer Karaca, DEM Parti  Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) Sırrı Süreyya Önder,  Milliyetçi Hareket Partisi Celal Adan'dır. 

MECLİS BAŞKANI KİM?

Sırrı Süreyya Önder Meclis Başkanı mı? - 2. Resim

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'tur. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...