Arazi satıp bayiden sıfır araç aldı, 200 metre sonra hayatının şokunu yaşadı! 'Gözlerin yanılıyor olabilir abi'

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Arazi satıp bayiden sıfır araç aldı, 200 metre sonra hayatının şokunu yaşadı! 'Gözlerin yanılıyor olabilir abi'

Hayatın İçinden Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul'da bir bayiden sıfır araç alan 61 yaşındaki Ali Bey Yaşar, aldığı sıfır aracın arka bagaj kapısının ve kapısının renginin farklı olduğunu yakıt alırken fark etti. Durumu hemen bayiye bildiren Yaşar, aldığı cevap karşısında hayatının şokunu yaşadı ve durumu mahkemeye taşıdı.

Antalya'da yaşayan Ali Bey Yaşar (61) arazisini satarak sıfır araba almaya karar verdi. Yaşar, yaptığı araştırmalar sonucu istediği aracı İstanbul Kadıköy E-5 üzerinde bulunan bir bayide buldu. Yaşar, Antalya'dan yola çıkarak İstanbul'a gitti ve bayi çalışanlarıyla Opel'in Combo modeli aracı için anlaşmaya vardı. İddiaya göre bayi çalışanları Yaşar'a, aracın Mayıs ayının sonu Haziran ayının ilk haftasında teslim edileceğini söyledi. Yaşar, anlaşmanın ardından Antalya'ya döndü.

13 Temmuz günü aracını bayiden almak için giden Yaşar, araçta bir sorun yaşanmaması için ekspertiz yapmayı teklif etti ancak bayi çalışanları ekspertize gerek olmadığını söyledi ve Yaşar'ı ikna etti.

200 METRE SONRA FARK ETTİ

Yaşar, aracını satın aldıktan sonra bayiden uzaklaştı ancak 200 metre sonra akaryakıt almak için durunca arka bagaj kapısının renginin farklı olduğunu fark etti. Durumu bayi çalışanlarına fotoğraf çekerek bildiren Yaşar, iddiaya göre, "Yok ağabey öyle şey mi olur, güneşten ya da gölgeden gözlerin yanılıyor olabilir" cevabını aldı.

Arazi satıp bayiden sıfır araç aldı, 200 metre sonra hayatının şokunu yaşadı! 'Gözlerin yanılıyor olabilir abi'

Cevap karşısında şaşkına dönen Yaşar, Antalya’da bulunan ailesini alarak Trabzon’a tatile gitti. Arkadaşlarının da durumun farkına varmasıyla ekspertiz yaptırdı. Yapılan ekspertizde aracın arka kapısının boyasının farklı ve kapının Comba modeline ait olmadığı tespit edildi. Yaşadığı soruna 3 aydır çözüm bulunmadığını belirten Yaşar, durumu mahkemeye taşıyarak firmadan şikayetçi oldu.

GÖZLERİN YANILIYOR OLABİLİR DEDİLER

Hayallerini gerçekleştirmek için aracı satın aldığını belirten Trabzonlu Ali Bey Yaşar, "13 Temmuz’da bana aracımı teslim ettiler, parasını Mayıs ayının başında yatırmıştım. Haziran ilk haftası gibi teslim edeceklerini söylemişlerdi maalesef veremediler. Bu süreçte de mağdur edildim. İkame araç almak hakkımdı ama onu da vermediler. 13 Temmuz’da aracı almak için bayiye gittim. İşlemlerin ardından aracı alarak, ekspertiz yaptırmak istedim. Kabul etmediler, ben de kendilerine güvenerek teslim aldım. İlk akaryakıt istasyonunda yakıt alırken arabanın arka garaj kapısının farklı olduğunu ve boyasının da tutmadığını fark ettim. Bayiden beninle iletişim halinde olan hanımefendiyi arayarak durumu ilettim. Bana ‘Yok ağabey öyle şey mi olur, güneşten ya da gölgeden gözlerin yanılıyor olabilir' dedi. İnşallah öyledir diyerek yoluma devam ettim" dedi.

Arazi satıp bayiden sıfır araç aldı, 200 metre sonra hayatının şokunu yaşadı! 'Gözlerin yanılıyor olabilir abi'

O GÜN BUGÜNDÜR DÖNEN OLMADI

Ardından Antalya’ya gelerek ailesini alıp Trabzon’a gittiğini belirten Yaşar, "Of’ta ekspertiz yaptırdım. Aracının arka bagaj kapısının orijinal olmadığını ve boyasının aracın kendi boyası ile aynısı olmadığını öğrendim. Bunları bayiye ilettim. Benden aracı en yakın Opel bayisine getirmemi istediler. Götürdüm, orada da kabul ettiler ama bana evrak vermediler. Bunları yetkililere bildirdim. Gündeme alacaklarını söylediler, o gün bugündür bana hiçbir şekilde dönen olmadı" ifadelerine yer verdi.

820 BİN TL ÖDEDİM

Çocuklarının sözünü dinleyerek kalan ömründe güzel bir arabaya binmek için arazi satarak aracı aldığını belirten Yaşar, "Hayatımda ilk defa sıfır bir araba aldım. Arabaya 820 bin TL ödedim. Arsam olmasa bu parayı bir arada göremezdim. Ömrümde kafama göre bir tane araba alayım dedim, o da olmadı. Trabzon’a 3 ay tatile gittim, 3 ay bu arabayla mücadele ettim. Her yere gittim, iş güç yapamadım. Huzurla binemedim. Kadıköy E-5 üzerinde yer alan bir bayiden satın aldım, firma hakkında suç duyurusunda bulundum. Henüz netice alamadım, konu mahkemeye intikal etti. Bire bir aracın yenisiyle değişmesini istiyorum" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...