İbrahim Saraçoğlu önerdi! 1 fincan içildiğinde tüm mikropları söküp atıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İbrahim Saraçoğlu önerdi! 1 fincan içildiğinde tüm mikropları söküp atıyor

Hayatın İçinden Haberleri

Bin derde deva dereotunun çayı tam bir şifa kaynağı. Dere otu çayı tüm mikropları söküp atıyor.

Mide hastalıklarında doğal olarak alternatif tıpta kullanılan dereotu bitkisi ünlü doktor İbrahim Saraçoğlu tarafından da öneriliyor. Bu doğal kür sayesinde hazımsızlık, şişkinlik ve gaz problemi yaşayanlar şikayetlerini azaltacak.

Doğal ilaç tedavisi sunan Dereotu içerisinde bulunan bol lif dengesi ile bağırsak hareketlerini düzenler. Kabızlığa karşı anti etki oluşturur. Asya kökenli olan bu bitki tohumu kullanılarak şifası alınabilir. Dereotu içinde Magnezyum, Demir, Kalsiyum, Çinko gibi mineral özleri içerir. Tam bir C vitamini deposu olan Dereotu günlük ihtiyaç duyulan vitaminin yüzde 40’ını karşılar.

İbrahim Saraçoğlu önerdi! 1 fincan içildiğinde tüm mikropları söküp atıyor

acibadem.com.tr’nin haberine göre, dereotu çayının faydaları saymakla bitmiyor. Peki dereotu ne işe yarar? Dereotunda hangi vitaminler var?

DEREOTU NE İŞE YARAR?

Dereotu aromatik tadıyla dünyada pek çok mutfakta yaygın olarak kullanılır. Türkiye’de mutfakların özellikle zeytinyağlı yemeklerini süslemek için tercih edilir. Salatalar, turşular, bazı sulu yemekler ve çorbalar da dereotunun girdiği diğer lezzetlerdir. Güçlü aroması sebebiyle seveni kadar sevmeyeni de çok olan dereotu, koyu yeşil yapraklı sebzelerden biridir. Kereviz (Apiaceae) ailesinden gelen bitkinin botanikteki adı ise Anethum graveolens’tir. Akdeniz, Batı Afrika ve Rusya’ya özgü gibi görünse de dünyada pek çok mutfakta kendisine yer bulur. Dereotu tohumu ekildiği takdirde bahçede kolaylıkla yetiştirilebilen bu bitki güneş ışığını sever.

DEREOTUNDA HANGİ VİTAMİNLER BULUNUR?

Dereotu vitamin ve mineral zengini otsu bir bitkidir. “Dereotunda hangi vitaminler var?” merakına karşılık bu bitkinin A, B1, B6, C, D ve E vitaminleri bakımından güçlü olduğu söylenebilir. Dereotu faydaları vitaminlerin yanı sıra bileşiklerden de gelir. Limonen, karvon, anethofuran, kemferol, vicenin gibi bileşikler, potasyum, sodyum, çinko, manganez, selenyum, folat, demir ve manganez gibi minerallerin yanında dereotunu faydalı kılar.

DEREOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Dereotu salatalarda ve yemek içinde kullanılırken şifacı etkisini de ortaya çıkarır. Yeni doğum yapan annelerin süt değerleri artar. Mide bulantısı ve ani gelen kramp anlarında bi miktar çiğnemek fayda sağlayacaktır.

Bağışıklık sistemi düşük olan küçük yaştaki çocuklar ile ileri yaşta hasta yaşlılar için tavsiye edilir. Vücudun kaybettiği vitamin dengesini yerine getirirken toksin atılımını da sağlar. Hücreleri yeniler ve gençleştirir. 

İbrahim Saraçoğlu önerdi! 1 fincan içildiğinde tüm mikropları söküp atıyor

CİLDİ YENİLER!

Cilt sağlığını korurken cildi ölü hücrelerinden arındırır, canlandırır. C vitamini açısından zengin olması daha parlak bir tene kavuşmayı sağlatacaktır. Bağırsak florasını düzenler. Kabızlık oluşumuna engel olacak şekilde sindirim sistemini düzenler.

ANTİ KANSER ETKİSİ

İleri derece çağın virüsü olarak adlandırılan kanser vakalarında faydacı etkisini öne çıkarır. Toksin oluşumunu engelleyerek kansere karşı güçlü bir bağışıklık oluşturur.

İltihaplı romatizmal ağrılarda anti inflamatuar özelliğini gösterir.

DEREOTU NASIL TÜKETİLİR?

Dereotu çiğ halde tüketilebilir. Tadındaki keskinliği kırabilmek ve daha rahat tüketebilmek için üzerine tuz ve limonda eklenebilir. Dereotunun ince yaprakları çayı yapılarak demlenip tüketilebilir. Çorbalarda, hamur işlerinde, sebze yemeklerinde kullanılabilir.

İBRAHİM SARAÇOĞLU’NUN ÖZEL DEREOTU KÜRÜ

Bir litre su kaynatılır. Kaynayan su dereotu tohumları üzerine eklenir. 10 dakika demlemeye bırakılır. Son aşamada süzülerek tüketilebilir. İbrahim Saraçoğlu'na göre 3 ay düzenli olarak tüketilmelidir. Sabah, öğle, akşam öğünleri öncesi 15 dakika kadar zaman kala tüketilir. 5 ayın sonunda hastaların yüzde 90’ı ilaçlarını tamamen bırakır.

Yemek yemeye başlamadan önce tüketen kişi 10 dakika içinde tok olduğunu hissetmeye başlayacaktır.

Kaynak: www.acibadem.com.tr

Derleyen: www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...