Ücretsiz müze kart nasıl alınır? Ücretsiz müze kart başvuru şartları 2023

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ücretsiz müze kart nasıl alınır? Ücretsiz müze kart başvuru şartları 2023

Hayatın İçinden Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın ücretsiz müze kart açıklamasından sonra vatandaşlar arama motorlarında “Ücretsiz müze kart nasıl alınır? 2023 Ücretsiz müze kart başvuru şartları neler? sorularını araştırmaya başladılar. İşte, Ücretsiz müze kart nasıl alınır? Sorusunun cevabı ve başvuru şartları…

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ücretsiz MüzeKart uygulamasının hayatı geçtiğini duyurdu. Vatandaşlar ücretsiz Müze Kart uygulamasının açıklaması ile arama motorlarında “Ücretsiz müze kart nasıl alınır? 2023 Ücretsiz müze kart başvuru şartları neler?” sorularına cevap aramaya başladılar. Bakan Osman Aşkın Bak’ın duyurduğu ücretsiz müze kart uygulaması ile gençler ülke genelinde 300’de fazla müze ve örenyerini ücretsiz şekilde ziyaret edebilecekler. İşte, Ücretsiz müze kart nasıl alınır? Ve Ücretsiz müze kart başvuru şartları hakkında detaylar…

Ücretsiz müze kart nasıl alınır? Ücretsiz müze kart başvuru şartları 2023

ÜCRETSİZ MÜZE KART NASIL ALINIR?

Gençlerin müzeleri ve ören yerlerini ücretsiz şekilde ziyaret edebileceğiz ücretsiz müzekart başvuruları başladı. 18-25 arasında olan tüm gençlere ücretsiz bir şekilde Müzekart GNS kartı hediye edilecek. Kart “Genç Ne Sever” platformu tarafından gençlere hediye edilecek ve gençler bu kart sayesinde 300’den fazla müzeyi ve ören yerini ziyaret edebilecekler. Kart 13 Temmuz ve 13 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Müzekart GNS ile gençler tarihin ve kültürün kapılarını aralayabilecekler.

Ücretsiz müze kart nasıl alınır? Ücretsiz müze kart başvuru şartları 2023

ÜCRETSİZ MÜZE KART NASIL ALINIR?

Ücretsiz müze karta sahip olmak için öncelikle muzekartgns.com adresinde bulunan kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir. (ad-soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, telefon, e-posta adresi, şifre, fotoğraf) eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Paylaşılan bilgiler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kontrol edilmektedir.)

Sisteme kayıt olduktan kayıt olduğunuz mail adresinize doğrulama maile gelecek ve sisteme onayınız gerçekleşecek. Kartınızla ilgili bilgiler ve yönlendirmeler mail adresini üzerinden yapılacak.

“Türkiye’nin Müzeleri” uygulamasını indirerek karekod alanından Müzekart GNS'ni kontrol edebilirsiniz.

Müze gişe girişinde bluetooth bağlantısını açarak barkod oluşturup müzelere ve ören yerlerine giriş yapabilirsiniz.

Müzekart fiziksel olarak dijital olarak dağıtılacaktır. Müzekart GNS’ye sadece dijital olarak erişilecek.

Ücretsiz müze kart nasıl alınır? Ücretsiz müze kart başvuru şartları 2023

ÜCRETSİZ MÜZE KART BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

18-25 yaş arasında olan (18 yaşından gün almış ve 25 yaşını doldurmamış kişiler) ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler başvuru yapabilmektedir.

Müzekart GNS dijital kart, kayıt formunda alınan bilgiler üzerinden oluşturulduğu için başka bir kişiye devredilemez ya da başka birisi tarafından kullanılamaz.

Her genç Müzekart GNS hakkından bir kez yararlanabilecek.

Müzekart GNS her müze ve ören yerine iki defa giriş imkanı sağlayacak.

Müzekart GNS ile aynı müzeye 3 saat içinde ikinci kez giriş sağlanamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...