Ak tas, ak bal ve ak kıl!..

A -
A +
 "Ümmetimin yüzü bu tastan nurludur. Ümmetim için şefaat bu baldan tatlıdır. Şefaatin kabul olması bu kıldan incedir."

Bir gün Peygamber efendimiz aleyhisselam, Eshab-ı güzin hazretleri ile otururken, kudretten ortaya bir ak tas geldi. İçi ak bal ile dolu idi. Üstünde de bir ak kıl vardı. Hayret ettiler. Resulullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki:
-Gelin her birimiz bu üçüne bir temsil getirmeyince el sürmeyelim.
İlk önce Hazret-i Ebu Bekir söze başladı:
-Resulullah hazretleri bu tastan nurludur. Resulullah ile konuşmak bu baldan tatlıdır. Resulullahın sünnetini yerine getirmek bu kıldan incedir.
Ondan sonra Hazret-i Ömer söz aldı:
-İman bu tastan nurludur. İman getirmek bu baldan tatlıdır. İman ile gitmek bu kıldan incedir.
Sırada Hazret-i Osman vardı. O da şöyle temsil getirdi:
-Kur'an-ı kerim bu tastan nurludur. Kur'an-ı kerim okumak bu baldan tatlıdır. Kur'an-ı kerimin buyurduğunu tutmak bu kıldan incedir.
Sıra Hazret-i Ali'ye gelmişti. O da şöyle dedi:
-Misafirin yüzü bu tastan nurludur. Misafir ile yemek yemek bu baldan tatlıdır. Misafirin hatırını yerine getirmek bu kıldan incedir.
Orada Hazret-i Âişe validemiz de bulunuyordu. O da şunları söyledi:
-Helal [zevcin] yüzü bu tastan nurludur. Helali ile söyleşmek bu baldan tatlıdır. Helalin hizmetini yerine getirmek bu kıldan incedir.
Ondan sonra da Hazret-i Fatıma-tüz-Zehra söz aldı:
-Kız çocuğunun yüzü bu tastan nurludur. Annesini-babasını sever olması bu baldan tatlıdır. Kız çocuğunun ayıpsız evlenmesi bu kıldan incedir.
Orada bulunan herkes kendince mana vermişti. Fahri âlem (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimiz de şöyle buyurdu:
-Ümmetimin yüzü bu tastan nurludur. Ümmetim için şefaat bu baldan tatlıdır. Şefaatin kabul olması bu kıldan incedir.
Muhterem okuyucularımız şu kadarını bilsin ki; "Bal Tefsiri"nin aslı bu kadardır. Bazılarının elden dağıttıkları ve internet ortamında dolaşanlar ilavelidir, uydurmadır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.