Kaydet
a- | +A

Neden Almanya'da, İngiltere'de telefon kayıtları ortalığa saçılmıyor da bu ülkede saçılıyor? Oralarda da çok nadir de olsa duyuluyor. Ama nadir sızıntının bile bir ahlakı, usulü, sızdırılma biçimi, sızdırılma formatı var. Toplumun kabul edebileceği şekle sokulup öyle servis ediliyor.

Bizde çıfıt pazarı gibi.. Lağım kanalı demek daha doğru.

Birçok sebebi var. Evvela biz devlet değiliz. Bizde hukukun, idarenin, devlet yönetiminin, muhalefetin teamülleri oluşmamış. Ama daha önemlisi bu işin arz talep yönü de var. Kamuoyu böyle kayıtları dinlemeye teşne olmasa, tavır koysa, ayıplasa, bugün oh olsun diyebileceği kayıtların yarın ah vah edebileceği şekilde servis edilebileceğine inansa, inandığını yapsa böyle olmaz.

Ahlaksızlık var, ahlaksızlığı toplum yadırgamıyor.

Bu kayıt furyası seçmende nasıl bir etki bırakıyor veya bıraktı?

31 Mart sabahı belli olacak.

Seçime 40 günden fazla zaman var. 40 gün boyunca aynı şeyleri tekrarlayacak halimiz yok. Marifet sahibi iseniz, tahmin yeteneğiniz varsa 31 Mart sabahı için bir şeyler söyleyin.

31 Mart sabahında nasıl bir Türkiye'ye uyanacağız?

Şöhret olan isimleriyle hitap etmek durumundayız, başka türlü anlaşılmaz. Paralelcilerden biri tweet atmış, diyor ki;

"Bunlar (AKP) bu seçimde yüzde 21 oy alsın bıyıklarımı keseceğim."

Kessin kesmesin bana ne.. Ama anlaşılıyor ki, inanmış. Kendini keskin bir taraftar görüyor, intikam duygusuyla, öfkeyle temennisini tahmin olarak yazmış.

Yine anlaşılıyor ki, bu seçim yerel seçim olmaktan çıkmış. Çok kimse nefesini tutmuş, 31 Mart sabahını bekliyor. AKP açısından bir hezimet olursa 40 gün 40 gece olmasa da bir hafta çalıp oynayacaklar.

İcraatlar konuşulmuyor. İcraatlar üzerinden siyaset yapılıp böyle bir beklentiye girilse kim ne diyebilir. Keşke yüzde 10'a düşseler deme hakları bile olur.

Yolsuzluk söylenti, haber, yorum, resim ve görüntüleri bekledikleri etkiyi yapmadı.

Ses kayıtlarına ve kasetlere sarıldılar. Bu bombardımandan insanların ne anladığını, ne düşündüğünü, tepkisinin ne olacağını ben de çok merak ediyorum. İstense kamuoyu araştırma şirketlerine ufak bir personel takviyesi ile bunun cevabı bulunabilir. Sıradan anketörlerin ellerine tutuşturulan sorularla, evet, hayır, a, b, c şıklarıyla sağlıklı sonuç elde edilemez. Biraz konuşarak, biraz dertleşerek, biraz tahrik ederek seçmeni yoklayabilecek elemanlara ihtiyaç var.

Tahmin hakkımı kullanmak istiyorum: Ses kayıt işinin dozu biraz daha arttırılırsa, mukabele edilmezse, değil oy kaybı oy artışına bile sebep olabilir.

Yüzde 21'in üstünde bir oy alırlarsa bıyıklarımı keseceğim diyen abinin temennisinin iki katını geçer.

İki katı olursa bıyık kurtarmaz.. İddiayı arttırması lazım.. Keseceği başka şeyler yok mu?


ÖNE ÇIKANLAR