ARA NAĞME...

A -
A +

Çocukluğumda Fatih Camii'nde binek taşına çıkıp nutuk atan bir adam vardı. Tıpkı Hyde Parktakiler gibi. Atatürk hakkında ileri geri konuşurdu, İsrail'e atıp tutardı. Konuşması düzgündü. Meczup olarak bilirdik. Yoklama çekiyor ajan, diyenler olurdu. Milletin gazını aldığını düşünenler vardı.

Aynı yıllarda büyük amcam da her pazar Şehzadebaşı Camii'ne giderdi. "Orada bir vaiz var, çok güzel konuşuyor" derdi. Bilmem ne taş hocaymış.

Amca ne anlatıyor, diye sorardık.

Cumhurbaşkanına verip veriştiriyor, derdi. Güzellik buymuş.

Şimdiki aklım olsa amca bize ne faydası var, insanlığa ne faydası var, Müslümanlara ne faydası var, koyunlara ne faydası var diye sorardım.

Bu millet bu üsluba niye bu kadar tutkun hiç araştıran çıkmadı.

Kurtlar Vadisi filminde Amerikalı generalin başına çuval geçirildiği için sevinen adam görmüştüm.
-Yahu bu bir film, dedim.
-Filim milim hoşuma gidiyor dedi.
Aynı yıllarda Şehzadebaşı'nda nutuk atan hocanın kasetleri sardı ortalığı.. Cami bahçelerinde satılıyor. Sonuna kadar açılan ve hoparlöre bağlanan vaaz kayıtları ortalığı çınlatırdı.
-Aziz Müslümanlar.. Aldığımız nefes Amerika'nın kontrolünde olsaydı bize nefes aldırmazdı. Araya bir de kâfir sokuşturur devam ederdi. Ne kadar şükretsek az.. Nefes alırken Amerika'ya muhtaç değiliz. Ver gazı muhabbeti.
Siyonistler, masonlaaarrr... Eşelesen altından kimbilir ne çıkar. Ya ahmaklık ya organize işler.
Beyazsaray Kitapçılar Çarşısı'nda haftalık dergiler de satılırdı. Üç beş ayda bir manşetleri "Tek Yol Şeriat" olurdu. Kapak konusu.
Okuyanı yazanı pantolonunun belini yukarı çekemezdi ama bu işlere bakardı. Bugün biri, o ekip tek yol devrim dergilerini çıkaran ekibin aynısıydı dese şaşırıp yok yaaa, demem.
...
Filistinli annenin feryadıyla duygulandığını söyleyenler var. Çocuğu İsrail saldırısında ölmüş, iki çocuğu daha varmış.. Onları da büyütüp asker olarak gönderecekmiş.. Yapma etme güzel anne diyen çıkmadı. Bunu, mücadele azminin, vatan müdafaasının güzel bir örneği olarak anlatıyorlar.
Böyle bir açı ya ihanetle olur ya ahmaklıkla. Müslüman nasıl ahmak olabilir.
Nasıl ihanet edebilir.
Bizde toplama çıkarma alışkanlığı yok. Bazen diyorum eski usul insanlara defter kalem dağıtsak.. abiler ablalar boş vakitlerinizde hayali rakamları toplayın, çıkarın, bölün, ikiyle çarpın, bir daha bölün.. Sonra kâğıt kalem olmadan zihninizden toplayın çıkarın.. belki dört işlem melekeniz gelişir de duyduğunuz bir konuyu da matematik problemi çözer gibi toplar çıkarır bölersiniz.
Mesela birisi "İsrail dur dedik" deyince hemen işleme başlarsınız.. Tamam dediniz de.. dediler de ne oldu. Koyunlara, insanlığa, bölgeye, Müslümanlara, Filistin'de ağlayan anneye faydası ne oldu.
Demeseydiniz ne olurdu. Dur demekle, yol verdik geç demek arasında ne fark var.
Türk kamuoyunu genelde Batı'ya, özelde Amerika'ya düşman etmenin ekmeğini kim yiyor olabilir? Bu işin mazisi neredeyse 60 yıla dayanıyor. Hem müttefikiz diyoruz, aynı pakttayız, topu tüfeği silahı onlardan alıyoruz hem kamuoyunu kışkırtıyoruz. Ayrılana gitme demezler. Ayrılalım o pakttan yeni müttefikler bulalım, söyleyeceğimizi söyleyelim. O zaman benim itirazım olmaz. Zaten yakında Güney Kore menşeli tankımız, İtalya menşeli helikopterimiz de olacak.. Belki ihtiyacımız kalmaz.
...
Bu kitleyi bir dönem Kaddafi'nin hayranı yaptılar. Devrim yapmışmış da insanlığa şeyedecekmiş. Suud Kralının peşinden koşturdular. İran devrimi oldu o tarafa yalpaladılar. Şimdi İhvan ve Hamas takılıyoruz.
Bu kadar yalpalamanın sebebi nedir, neyin kefaretini ödüyor bu millet.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.