Meydan ne diyor?

A -
A +

AK Parti'nin İstanbul mitingi seçimin sonucuna dair ipuçları verir. Genel seçimde Erdoğan'ın gümbür gümbür geldiğini Atatürk Havalimanında gördük. Dün yine aynı meydandaydık. Açıkçası seçim sonucuna dair bir işaret aldığımı söyleyemem. Ama iyi kalabalık vardı. Ramazan ayına rağmen alanı doldurmak büyük iş. CHP buna cesaret edememiş olmalı ki büyük miting yapmadı.

 

Milletvekili Suat Pamukçu'nun kürsüde, AK Parti rozeti takması Millî Görüş tabanına mesaj niteliği taşıdı.

 

Bu seçim yarışı iktidar ve muhalefet için genel anlamda sönük geçti. Belli ki seçmen rengini ve duruşunu sandıkta gösterecek.

 

AK Parti teşkilatı bu seçimde iyi çalıştı. Murat Kurum'u benimsediler ve onu yalnız bırakmadılar. İlçe teşkilatları her hafta 500 bin haneyi ziyaret etmiş. Bu müthiş rakam. Her seçim bir demokrasi şöleni. O şölenin yansımasını meydanda gördük.

 

Murat Kurum "Gelin İstanbul'un geleceğinden yana olun. Fetret dönemini bitirin" diye seslendi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye gelince meydan coştu. Erdoğan, CHP'li İBB yönetimini eleştirdi. İmamoğlu'nun belediye kaynaklarını şahsi hırslara harcandığını, kendini İstanbul'un sahibi zannettiğini söyledi. İstanbul'un 30 yıl geriye gittiğini ifade etti. Özellikle ulaşım projelerine vurgu yaptı, "İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir" dedi.

 

İmamoğlu kazanırsa ne olur? CHP eş başkanlığıyla uğraşır. Belediye kaynaklarını 2028 seçimleri için kullanır. Ulaşım daha da felç olur. Yeni büyük projeler başka bahara kalır...

 

Kurum kazanırsa ne olur? Büyük projeler hızlanır. Yeni metro hatlarının temeli atılır. 650 bin konut sözünün çeyreği bile yapılsa İstanbul için büyük kazanç olur. Ulaşıma çekidüzen gelir.

 

Artık söz de karar da milletin...

 

 

 

Yandaşın hesabı

 

 

 

Bu seçim hükûmetin yumuşak karnı ekonomi. En büyük siyasi rakip pahalılık. Muhalifler AK Parti'yi buradan vurmaya çalışıyor.

 

CHP'nin gazetesi Sözcü, hemen her gün emekli ajitasyonu yapıyor.

 

Üşenmedim saydım... Son bir ayda 19 defa pahalılık manşeti atmışlar.

 

Bu süre zarfında Ekrem İmamoğlu'nu ise sadece iki defa manşete taşımışlar.

 

Bir gün iftar sofrasını, diğer gün et kuyruğunu... Bir gün kumpiri diğer gün fasulyeyi konu etmişler.

 

Pideden, simitten, havuçtan, menemenden vurmuşlar.

 

25 kuruşluk poşet için İstanbul'u liyakatsiz ellere teslim eden kitleyi nasıl etkileyeceklerini biliyorlar.

 

İşte "profesyonel yandaşlık" böyle yapılır!

 

 

 

Güven karnesi

 

 

 

Dünyanın her ülkesinde iktidara yakın medyaya 'mesafe' ve ön yargı vardır. Ama hiçbir ülkede algıda bizimki kadar makas açık değildir. Bizde medyadan devamlı eleştirmesi, kılçık bulması, hadiselere olumsuz bakması beklenir.

 

Medya eleştiri hakkını suistimal ettikçe medyadan sayılır. Bunu neden söylüyorum?

 

Reuters Enstitüsü'nün 2023 Medya Raporuna göre Türkiye'de en güvenilmeyen medya kuruluşları sırasıyla A Haber, ATV, Sabah, Show TV Haber, TRT Haber olmuş.

 

Güven endeksinde ise FOX TV, Cumhuriyet, Halk TV, CNN Türk ve NTV ilk beş sırayı paylaşmış. Gel de inan! CNN Türk ve NTV'ye sözüm yok.

 

Sürekli iktidarı hedef yapan, CHP'ye toz kondurmayan ve Türk basınında tekzip şampiyonu olan Cumhuriyet'i ve HalkTV'yi güven listesine koymak bile bu araştırmayı şaibeli hâle getirmeye yeter de artar bile. Bu birincisi...

 

İkincisi, ülkede o kadar iletişim fakültesi, binlerce hoca var. Yok mu yıl içinde kurumları tek tek tarayıp "güvenilirlik listesi" çıkaracak birileri! Biz niye Reuters'ın gözüyle bakmak zorundayız!

 

 

 

 

 

Yüzüne bakan yok!

 

 

 

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan "Televizyonlar bizi programa almıyor" diye dert yanmış.

 

Aynı Erbakan, muhaliflerin gözdesi. İktidarı eleştirdikçe meşreplerine uygun olanı çekip haberini yapıyorlar.

 

Geçen seçim de Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı televizyonlarına konuk ediyor, röportajlar yapıyor, sufleler alıyorlardı. Şimdi yüzlerine bakıyorlar mı? İşleri bitti.

 

 

 

“Eyüpsultan sürpriz yapacak”

 

 

 

İstanbul'da en çok seçim spekülasyonu yapılan iki ilçe bir zamanlar muhafazakârların mutlak kalesi olan Üsküdar ve Eyüpsultan...

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile sahurda bir araya geldik. Kimi anketçilerin söylemlerini hatırlatıp "Tereddüdünüz var mı?" diye sordum.

 

"Tabii ki yok" dedi. Sonra devam etti: "Bizi hata yapmaya, strese sokmaya çalışıyorlar. 80 ana başlıkta mahalle mahalle ölçüm yapıyoruz. Vatandaşın ne istediğini biliyoruz. İyi bir beş yıl geçirdik. Göreve 45 proje vaadiyle geldim. Dönemi 90 proje ile tamamladım. Yerel seçimle, genel seçimin farklı olduğunu göstereceğiz. Sürpriz yapacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.