Sinema biletleri Kredi Yurtlar'dan

A -
A +

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversitelilere Çanakkale Zaferini anlatacak. YÖK, 18 Mart'ta bütün üniversitelerin yemekhanelerinde ve kafeteryalarında Çanakkale Savaşı sırasında askerlerin yediği yemekleri dağıtacak. Şehitler menüsü buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu da yurtlarda barınan gençlerin tarih bilincini geliştirmek, milli ve manevi değerlere bakışında farkındalık oluşturmak amacıyla "Sinema Günleri" düzenleyecek. Kurum, dileyen öğrencileri "Eve Dönüş: Sarıkamış" ve "Çanakkale: Yolun Sonu" filmlerine gönderecek. Bilet ücreti ve sinemaya ulaşım giderleri kurum tarafından karşılanacak. Filmlerin vizyona girdiği illerde bulunan yurtlarda öğrencilere duyurularak seansı dolduracak şekilde katılmaları sağlanacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve yurtlar Kurumu halen 81 il, 141 ilçe ve biri yurt dışında olmak üzere 348 yurdunda 308 bin 590 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. 2013 yılında burs ve öğrenim kredisi alan öğrenci sayısı ise  1 milyon 304 bine ulaşmış durumda.


 

16 üniversitede yapılan araştırmadan çıkan sonuç:
Harçlıklar teknolojiye  gidiyor

Ayda ortalama 830 TL'lik kişisel harcama yapan üniversite gençliği; harçlık ve burs paralarının yarısını teknolojik cihazlara veriyor.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL
Gençlik pazarlama şirketi iamyouth'un Ekim 2012- Ocak 2013 ayları arasında yaptığı "Kampüsün Nabzı" araştırmasına göre, üniversiteliler harçlığını teknolojiye yatırıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir'deki 5'i vakıf olmak üzere 16 farklı üniversiteden 5 bin 300 öğrencinin ankete verdiği cevaplardan oluşturulan sonuçlara göre; öğrenciler boş zamanlarını en çok internette değerlendiriyor. Üniversite öğrencileri ayda ortalama 830 TL'lik kişisel harcama yapıyor. Kızlarda 770 TL olan aylık ortama harcama tutarı, erkeklerde 890 TL'ye çıkıyor. Bütçelerinin yarısından fazlası ise teknoloji harcamasına gidiyor. Öğrenciler ortalamada 447 TL teknoloji harcaması yapıyor. Kızlarda teknoloji harcaması 409 TL, erkeklerde ise 479 TL. Öğrencilerin teknoloji dışındaki harcama başlıklarındaki diğer ortalamalar ise; hazırgiyim 199 TL, tütün ürünleri 163 TL, fast food 58 TL ve GSM 33 TL olarak ortaya çıkıyor.




'İSTANBUL TİCARET'TEN 
Aile danışmanlığı için 450 saat eğitim
Türkiye'deki 18 milyon aileye hizmet vermeyi hedefleyen aile danışmanlığı müessesine bir katkı da İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden geldi. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde  "Aile Danışmanlığı Sertifika Programı" eğitimleri başlatılıyor. Alanında tanınmış akademisyenlerin katkılarıyla, 25 Mart 2013 tarihinde başlayacak olan eğitimlere katılanlar aile danışmanı unvanı alacak. 450 saat sürecek eğitimlerde kursiyerler, temel psikoloji, evlilik süreci, aile içi ilişkiler, aile-çocuk hukuku gibi konularda bilgi sahibi olacak. Katılmak isteyenler sorularını sem@ticaret.edu.tr adresine iletebilir.


6 ÜLKEDEN 36 GENÇ
Avrupalı gençler 'sağlık' için buluştu
IDA Gençlik Grubu, 6 ülkeden 36 genci Balıkesir Akçay'da, sağlıklı bir gelecek için bir araya getiriyor. Dün İstanbul'da buluşan gençler, Akçay'da 11 gün sürecek bir kampa girdi. Grubun sorumlularından Burak Saraçoğlu, toplumun sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı gençlerini buluşturmak istediklerini söylüyor. Saraçoğlu şöyle diyor: "Projenin asıl amacı sağlıklı bir hayat için doğa, spor aktiviteleri ile kültürel faaliyetlerin önemini vurgulamak. Etkinlikler çerçevesinde bu yönde zihinlerini şekillendirebilmelerine yardımcı olabilecek atölyeler düzenleyeceğiz." Türkiye, İtalya, Slovakya, Polonya, Romanya ve  Litvanya'dan 18-25 yaş arası gençlerin katıldığı etkinlik, 25 Mart'a kadar sürecek.



BU DA WWW ZİRVESİ
Sanal âlemin öncüleri Yıldız Teknik'te...
Yıldız Teknik Üniversitesi "Yıldız İşletme Kulübü", iki ayrı etkinlikle öğrencilerin iş hayatına adapte olmalarına katkı sağlıyor. Bu çerçevede ilk etkinlik 'WWW Zirvesi' adı altında 18-19 Mart'ta gerçekleşecek.  İkincisi ise 26- 27 Mart'ta yapılacak olan "Kariyer Panayırı"... Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi'nde yapılacak "WWW Zirvesi" herkese açık. Oturumlarda sektörün otoriteleri internet dünyası ve mobil uygulamalar hakkında bilgi verecek. Etkinliğin konuşmacıları şunlar: Enpara.com Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ömür Kula, Hepsiburada.com Genel Müdürü İlker Baydar, Gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın, Yandex Ürün Yöneticisi Erhan Erdoğan, Microsoft Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ile twitter fenomenleri Taci Kalkavan, Nafer Ermiş, Popili Adam, Ferdi Carrefour. www.yildizik.com


ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Lise derslerine profesör geliyor
İstanbul Şehir Üniversitesi'nin akademisyenleri liselilere de ders verecek. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile varılan anlaşma çerçevesinde Şehir Üniversitesi öğretim üyeleri İstanbul'un 25 lisesinde branş derslerine girecek. Üniversite hocaları "Lisede Bir Ders" projesi ile Türkiye'nin farklı illerindeki lise öğrencilerinin bir dersine misafir oluyor. 2011 Ocak ayında başlayan çalışma kapsamında, şimdiye kadar 33 ilde, 160 liseden 5.500 öğrenciye ulaşıldı. Projeye bu yıl 96 lise talip oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.