IQ...

A -
A +

Olay! Tıp dünyasının, Türk çocuklarında zekâ fışkınlığına dair hazırlattığı bir rapor ortaya çıktı. 0-6 yaş bebelerdeki ekstra zekânın sebebi, annelerin çocuklarını gıcırdayana dek yıkaması olarak açıklanıyor! Suyun haşlak gücüne dayanan bu zekâ ve kişilik gelişim disiplini, Çoklu Zekâ Kuramı'nı temel alıyor;

Mantıksal zekâ etkisi: Çocuk banyoya tıkılır, önceden yüz küsur dereceye kadar kaynatılmış suyla bir tur haşlanır. "Sıcaaaakh!" mı? Kamburlaşmış bedene tek tas soğuk suyla dik konum kazandırılır! Sıcaksa yanarsın soğuksa üşürsün. Mantıksal ardışıklık keşif yetisi kazanıldı bile! Tahtakale döviz piyasasından daha kaotik su ısı değeriyle çocukta doğaya karşı hızlı bir savunma gelişir. Artık sal gitsin, Sirkeci trafiğinde de, Kenya Serengeti düzlüklerinde de yaşar...
Sosyal zekâ etkisi: Bereketli ve gerektiğinde kısa menzilli etkin silah 'kalıp sabun' kullanılır. Anneler pisliği sevmez, pisleri de!.. Silmek ovalamak rahatlatıyor da, anlıyor musun? Çocuğunu Nazilli basması çitiler gibi yıkar. Kafa bir orayaa bir buraayaaa gider... Buharın da etkisiyle yumuşayan bellek, tüm kabahatleri itiraf, nasihatleri idrak eder konumdadır. Beklenmedik anlarda, ki kesin hak etmiştir velet, sabun "taak" diye kafaya iner! İşe de yarar. Akşama kadar dil dışarıda, mahalleyi birbirine katmış Kudurcan, tek sabun köşesi darbesiyle gayet sanatsal kaygılar taşıyan bir yavrucak haline gelir. Kafadan süzülen köpüklerden eser bile tasarlar!
Dilsel zekâ etkisi: Çevik, zeki ve savaşçı Türk ırkının antropolojik kanıtı bu anneler gözenekler iyice açılsın diye keseyle çocuğa girişir! Gözeneklerin açılması demek, zihnin açılması demek. Sırt, kol, bacaklar zımparalanır, surat ovulur, artistik bir iki yer silme hareketiyle final yapılır. Dibi tutmuş tencere muamelesi gören zavallının yardım çığlıklarına, uzun oturan babadan cevap gelir; "Gedorrra kannn can paaa!" Gözyaşı, salya ve köpük işgalindeki velet derhal şifreyi kırar ve mesajı alır: "de-get-or-dan-yıkanı-can sıpa; yardım yok!"
Ritmik zekâ ekisi: Banyo süresince anne bilinçli olarak hamam tası ile kelle arasındaki güvenlik mesafesini ayarlayamıyormuş gibi yapar; Vurur! Aslında yaptığı; tıpkı bakırı işleyen zanaatkâr çekiç darbeleri gibi kafatasına en uygun formu kazandırmaktır. Başın arkasındaki 'Türk kemiği'  belirginleştirilir. Arada kovadan taşan, musluktan damlayan soğuk su ayağına sıçradıkça çocuğun refleksleri geliştirilir! Bu sancılı 'yıkanma' sürecini yaşayan yavru, büyüdüğünde töbe bir daha ne kafayı ne beyni kolay kolay yıkatmaz!
Bedensel zekâ etkisi: Kaygan zeminde dengeyi kaybetme, yarı burgu hareketiyle anne eteğine yapışma, eteği ıslatmamaya itina (şaplağı yer yoksa) ve en kritiği leğenin yakınlarındaysa "kutsal kâse"yi sobaya yapıştırmadan sabit konuma gelme gayreti! Bedensel zekâ tavan yaparken denk geldiğim kadarıyla anahtar kelime "Anneeö annöağ"dır.

Ninem diyor ki;  Akıl kişiye sermayedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.