Gisdol’den şah ve mat

A -
A +

Bugünün futbolunda sonuç almada orta sahaların etkisi ön plana çıktı. Bu bölgeyi iki yönlü oyunculardan kurup sistemi de iyi işletirseniz başarıyı yakalıyorsunuz. Bu da tandem ve kanat beklerinin yine iki yönlü oyun başarılarıyla yakından ilgili. Çünkü orta saha odaklı oyun anlayışında savunmanızı da öne alacaksınız ve hızlı atak yediğiniz durumlarda dikkatli olmalısınız. Yoksa sistem çöker darmadağın olursunuz. Topun rakipte olması önemli değil, sizin kompakt durmanız önemli. Yoksa topla oynamada Trabzonspor dün Samsun’a iki kat fark attı ama sonuç belli.  

 

Yıldız ayakları susturdu 

 

Markus Gisdol de Trabzon önünde ilk yarıda savunmasını öne çekip orta sahada alan daraltarak iki hedefini birden vurdu. İlki rakip savunmayı hataya zorladı. İkincisi de rakibinin hücum ayaklarını bir güzel kilitledi. Rick Van Drongelen bire bir oynadığı Onuachu’yu sahadan sildi. Trezeguet’nin adını duymadık. Zeki-Alim-Taylan üçlüsü Mısırlıya sprint alanı bırakmadı. Pepe ise zaten ortalarda yoktu. Kaptırdığı topla ikinci gole sebep oldu bir de. Düşünün öndeki üç vurucu isminiz bu hâlde ise maçı nasıl kazanacaksınız? 

 

Hataya zorladı, başardı

 

Alman çalıştırıcı pres anlayışını iyi oturtunca beklediğini aldı. Gisdol’ün takımı dakikalar 80’i gösterirken Trabzon on sekizi önünde yedi oyuncuyla baskıdaydı. Avcı’nın takımı bu sebeple kalesinden çıkardığı üç golü de şahsi hatadan yedi. Bola’nın sol kanat bindirmeleri bordo mavililerin savunmasını dağıttı. Emre Kılıç sık sık (half-space bölgesinden) rakip on sekize sızdı. Bu da tehlike demekti. Samsun dikine ataklarda şerit değiştirmesi dediğimiz farklı akın bölgelerini de başarıyla uyguladı. Mouandilmadji yalancı dokuzu mükemmel uygularken ödülünü attığı golle aldı.  İlk goldeki penaltı tartışmalıydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.