Demokrasi paketine kilitlendik...

A -
A +
Türkiye'nin kamburu olarak görülen meselenin çözümünde "Toplumsal Arabuluculuk" görevini üstlenmek, toplumların değişim sürecini anlayıp yorumlamak, bu sürece ışık tutacak sosyologlara bugün fazlasıyla ihtiyaç var... Tanısı kesinleşmiş bu "Sosyal Tümöre" sosyologların neşteri vurması gerektiğini belirten sosyoloji mezunları, demokrasi paketiyle birlikte atama imkanına kavuşmayı bekliyor...
Sayın Başbakan'ın bugünlerde basın toplantısıyla açıklayacağı demokrasi paketinden sosyologlara müjde verilmesini, diyalog ortamının gelişmesinde, sivil bir kucaklama dönemine geçilmesinde, sosyal barışın sağlanmasında sosyologlara büyük görevler verilmesini bekleyen adaylar, bu çerçevede bugüne kadar ihmal edilen, yönetmeliklerde yer verilmeyen, sembolik atamalarla küstürülen sosyologların çözüm taleplerini kamuoyuna şu şekilde bildiriyorlar:
? Sosyal barış ve çözüm sürecinde sosyologlar mutlaka yer almalıdır. Sürecin bürokratik ve toplumsal ayağı için Valiliklere ve Kaymakamlıklara sosyolog ataması yapılmalıdır.
? Çözüm sürecinin eğitim ayağı için Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, Doğu ve Güneydoğu'daki okullara sosyolog ataması yapılmalıdır.
? Çözüm sürecinin zihinsel dönüşüm ve rehabilitasyon ayağı için kurulan veya kurulacak olan Sosyal Hizmet Merkezlerine (SHM),acilen sosyologlar atanmalıdır SHM'lerde her ailenin  bir sosyolog danışmanı olmalıdır.
? Çözüm süreci kapsamında üniversitelerde sosyologlar yer almalıdır. Yüksek öğrenim öğrencilerin kaldığı Kredi Yurtlar Kurumunda sosyologlar istihdam edilmelidir.
? Yargı paketleri ve denetimli serbestlikkapsamında  sosyolog ataması yapılmalıdır. Adliyelerde ve cezaevlerinde ise sosyolog istihdam edilmelidir.
(Zeki Kara / Eğitimci)

Yeni Taksim Meydanı !
NedenTürkiye'de, hatta dünyada bir yarışma düzenlenip, halk oylamasıyla finale kalan proje uzman bir jüri tarafından değerlendirerek seçilmedi? Benimki merak sadece?
(Yusuf Akçay)
Bugün annem ve babamla Beyoğlu turu yapıyoruz. Annem ve babam beğenmedi Taksim'in yeni halini... Yeşillik şart diyorlar.
@esinovet
Ayak takımı ve tinerciler için sadece bir barınak değil, koca bir tünel barındıran proje oldu... Bundan 7-8 ay önce kimin umurundaydı?. Çatlak ses bile değil, kuru gürültü.
(Esra Çingöz)

Paketten neler bekliyoruz?... 
Ben inancımı özgürce yaşayabildiğim zamandan beri memnunum ülkenin halinden... Diğerlerinden de saygı bekliyoruz...
@vill_dann
İnternet yasakları ne olacak diye merak ettiğim paket...
@gunesduru
İlk beklentim; kanunla korunan ne şahıs ne de değişmesi teklif bile edilemez bir madde görmek istemiyoruz.
@ssonersolmaz
Taşınabilir olsun yeter...
@cagotem

Birinci köprü !
Halkı ayaklanmış mıdır bilinmez ama, Afgan illerinden dar bir ahşap köprü... Kareyi kara mizah yapan, fotoğrafın uzantısı; "Köprü için taş katliamı"... Yusuf Gündüz paylaştı...

Futbolumuza en büyük zararı kim verdi?
Belkide kim değil de, kimler demeliyiz. Dedelerimiz anlatır, rakip takım taraftarları maçı hep beraber izliyolarmış peki şimdi birbirini bıçaklamalar vs...
(...Numan Uyar)

Türk futboluna en çok zararı alt yapıyı öldüren, kapitalistçe futbolcu alıp kendi ülkesindeki nesille ilgilenmeyenler verdi.
@Mehmetsaahin

Bir başka bakış açısından da şöyle diyebiliriz, Türkiye de futbolmu varki zararı dokunan olsun... 15 dereceden imitasyon.
(Çağatay Yılmaz)

Camiada bıyıklı futbolcu kalmaması, Türk futboluna büyük zarar verdi...
@BurakBuuren
En büyük zararı Aziz Yıldırım vermiştir. Hem yaptığı şeylerle, hem de F.Bahçe ile G.Saray arasındaki husumeti körüklemesiyle. Tartışılmazdır.
(Ahmet Numan Önal)

Şike olaylarına kadar Aziz Yıldırım verdi, şimdi biraz duruldu sanki. Ama Türk futbolunun en büyük düşmanı Türk basını ve Türk hakemliğidir...
(Rıdvan Karadağ)

Ersun Yanal - Fatih Terim ikilisi, alt liglerde yaş kontenjanını getirerek yetenekli futbolcu yetişmesini engellediler ve bu yüzden zebil gibi topçu olmasına rağmen futbolcu yok...
(Arif Sancak)

Anlayış kendini geliştirmek değil, rakiple uğraşmak olduğundan yönetici ve taraftar ikilisi zarar verdi. Takım yenildiğinde ya hakem suçlanır ya rakip. Kimse kendini temizlemez, bundan dolayı olduğu yerde sayıp duruyor.
(Metin Öğütçü)

Türk futboluna da yazık ettik, adam gibi yönetici, futbolcu, taraftar olamayarak... Suçlu ayağa KALK ! Sen, ben, o, biz, siz, onlar...
@GMYNcu

Türk futboluna en büyük zararı TFF vermiştir. Futbol takımlarının alt yapılarına denetim yapmayıp yüksek standart getirilmesini sağlamamaktadır . Ayrıca 4 büyükler ligi kendi tekellerine alıp kendi çıkarları doğrultusunda yürümesini sağlamaktadırlar.
(Mahmut Kırman)

Lidyalılar parayı bularak vermiştir.
@is1msiz



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.