Âlimler, ruhu ve kalbi besler

A -
A +
İslâm düşmanları, İslâmiyeti içeriden yıkmak için, uydurma din kitapları yazıp dünyanın her yerine gönderiyorlar. Gençlerin bu yaldızlı kitapları okuyup aldanmamaları için çok dikkatli olması lâzımdır.

Fıkıh yani İslâmiyetin emir ve yasaklarını, Kur'ân-ı kerîm ve hadîs-i şerîflerden çıkaran âlimler, bedeni, ruhu besleyen gıda ve hastalıklardan koruyan devadırlar. Ruhun ve kalbin gıdası ve devası, ilimdir. İslam ilimleri; din ve fen bilgileri olmak üzere ikiye ayrılır. Din bilgileri, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitapından öğrenilir. Bunlardan îmân ve fıkıh bilgileri, her memlekette vardır. İslâm düşmanları, İslâmiyeti içeriden yıkmak için, uydurma din kitapları yazıp dünyanın her yerine gönderiyorlar. Gençlerin bu yaldızlı kitapları okuyup aldanmamaları için çok dikkatli olması lâzımdır. İmâm-ı Rabbânî hazretleri bir talebesine yazdığı mektupta buyuruyor ki:
"Sizin bu nimete kavuşmanız, İslamiyet bilgilerini öğretmekle ve fıkıh hükümlerini yaymakla olmuştur. Oralara cehâlet yerleşmişti ve bid'atler yayılmıştı. Allahü teâlâ, sevdiklerinin sevgisini size ihsân etti. İslâmiyeti yaymaya sizi vesile eyledi. Öyle ise, din bilgilerini öğretmeye ve fıkıh ahkâmını, hükümlerini yaymaya elinizden geldiği kadar çalışınız. Bu ikisi bütün saadetlerin başı, yükselmenin vasıtası ve kurtuluşun sebebidir. Çok uğraşınız! Din adamı olarak ortaya çıkınız! Oradakilere emr-i ma'rûf ve nehy-i münker yaparak, doğru yolu gösteriniz! Müzzemmil sûresinin 19. âyetinde meâlen; (Rabbinin rızâsına kavuşmak isteyen için, bu elbette bir nasîhattir) buyuruldu."

İster Ehl-i sünnet olsun, ister bid'at sahibi olsun, dînini dünya çıkarlarına âlet eden, yani dünyalığa kavuşmak için dîninden veren cahillere yobaz denir. Hiçbir dîne inanmadığı hâlde, Müslümanları aldatarak îmânlarını yok etmek, İslâmiyeti içeriden yıkmak için, Müslüman görünüp küfre sebep olan şeyleri isbât etmek için delilleri yanlış te'vîl edene zındık denir. Bid'at sâhiplerine, zındıklara ve bunların yolunda olan cahillere mezhebsiz denir. Mezhebsizler ve îmân hırsızları olan zındıklar, dinde reformcu olarak ortaya çıkmaktadırlar.

Netice olarak, para kazanmak, mevki, etiket ele geçirmek, kısacası dünyalığa kavuşmak için, mukaddes dînimizi âlet eden cahillere ulemâ-i sû denir. Böyle olan kötü din adamları, Müslümanlara çok zarar vermiş, kardeşi kardeşe düşman yapmışlardır. Hâlbuki, İslâm dîni, birleşmeyi, birbirini sevmeyi, yardımlaşmayı, fitne çıkarmamayı, gayr-i müslimlerin bile haklarını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi emretmektedir. İslâm âlimleri, bütün istirahatlerini, menfâatlerini feda ederek, dînimizin bu güzel emirlerini bildirmek ve torunlarının îmânlarını korumak için, çok sayıda, kıymetli kitap yazmış ve bizlere yâdigâr bırakmıştır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.