Peygamberimizin daveti herkesedir

A -
A +
Muhammed aleyhisselam, bütün âlemlere Peygamber olarak gönderildi ve İslam dini, bütün dinleri neshetti yani yürürlükten kaldırdı...
İsmail ve İshak aleyhimesselam, İbrahim aleyhisselamın oğullarıdır. İshak aleyhisselamın oğlu Yakub aleyhisselamdır. Yakub aleyhisselamın oğlu Yusuf aleyhisselamdır. Yakub aleyhisselama "İsrail" de denir. Bunun için çocuklarına ve torunlarına Benî-İsrail yani İsrailoğulları denmiştir. Benî-İsrail çoğalarak içlerinden çok Peygamber gelmiştir. Musa, Harun, Davud, Süleyman, Zekeriya, Yahya ve İsa aleyhimüsselam ve İsa aleyhisselamın annesi hazret-i Meryem onlardandır. Süleyman aleyhisselam Davud aleyhisselamın oğludur. Yahya aleyhisselam da Zekeriya aleyhisselamın oğludur. Harun aleyhisselam Musa aleyhisselamın kardeşidir. Yûşa aleyhisselam da Musa aleyhisselamın kız kardeşinin oğludur. İsmail aleyhisselamın soyu "Arap" olup, Muhammed aleyhisselam bu soydan meydana gelmiştir.
Hud aleyhisselam Ad kavmine, Salih aleyhisselam Semud kavmine, Musa aleyhisselam Benî-İsrail'e gönderilmiştir. Yuşa, Harun, Davud, Süleyman, Zekeriya ve Yahya aleyhimüsselam da yine Benî-İsrail'e gönderilmiştir. Fakat bunların ayrı dinleri olmayıp Benî-İsrail'i Musa aleyhisselamın dinine davet etmişlerdi. Davud aleyhisselama Zebur kitabı indi ise de, Zebur'da ahkâm, emir, ibadet yoktu, vaaz ve nasihatlerle dolu idi. Bunun için Tevrat'ı neshetmedi, yürürlükten kaldırmadı. Hatta onu kuvvetlendirdi. Musa aleyhisselamın dini, İsa aleyhisselam zamanına kadar devam etti. İsa aleyhisselam gelince, bunun dini Musa aleyhisselamın dinini neshetti. Yani Tevrat'ın hükmü kalmadı ve bundan sonra Musa aleyhisselamın dinine uymak caiz olmayıp, Muhammed aleyhisselamın dini gelinceye kadar İsa aleyhisselamın dinine uymak lâzım oldu. Fakat Benî-İsrail'in çoğu İsa aleyhisselama iman etmeyip Tevrat'a uymak için inat etti. İşte Yahudilik, Musevilik ile İsevilik böylece ayrıldı. İsa aleyhisselama iman edenlere Nasara denildi. İsa aleyhisselama iman etmeyip de küfürde, dalâlette kalanlara Yahudi denildi.
Yahudiler hâlâ Musa aleyhisselamın dinine uyduklarını söyleyip, "Tevrat ve Zebur okuyoruz" diyorlar. Hıristiyanlar da, İsa aleyhisselamın dinine uyduklarını söyleyip, "İncil okuyoruz" diyorlar. Şimdi hiçbir yerde hakiki Tevrat ve İncil yoktur. Bu kitaplar sonradan tahrif edilmiş, yani insanlar tarafından değiştirilmiştir.
Muhammed aleyhisselam, bütün âlemlere Peygamber olarak gönderildi ve İslam dini, bütün dinleri neshetti, yani yürürlükten kaldırdı. Bu dinin hükmü kıyamete kadar süreceğinden, dünyanın hiçbir yerinde Onun dininden başka bir dinde bulunmak câiz olmadı. Ondan sonra hiç Peygamber gelmeyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.