Mekanizma yeniden harekete geçti

Sesli Dinle
A -
A +

AK Parti teşkilatlarını yakında tanımayanlar ne demek istediğimi belki tam olarak anlamayabilir ama şunu baştan belirteyim; AK Parti teşkilatları tekrar harekete geçti.
Pandemi süreciyle ülke genelinde birçok alanda olduğu gibi siyasette de yaşanan durgunluk bir tarafa bırakıldı. AK Parti geçen yılın son aylarında ilk defa bir uygulamayı devreye soktu.

 

Daha önce yapılan Siyaset Akademisinin dışında doğrudan teşkilatlara yönelik Teşkilat Akademisi adı altında yeni bir eğitim süreci devreye sokuldu.

 

Hızlı bir şekilde belli alanlarda uzman kişi ve siyasetçilerin katılımıyla seksen bir ilde ve daha sonra ilçelerde teşkilata eğitim verildi. Doğu illerinden başlayan eğitim süreci batı illeriyle tamamlandı. Daha sonra bunu kadınlara ve gençlere yönelik programlar takip etti.

 

Bir taraftan teşkilat eğitimleri devam ederken diğer taraftan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingleri, toplu açılış programları ve gençlik buluşmaları gerçekleştiriliyor…

 

Futbol deyimiyle söyleyecek olursak siyasette tam saha pres uygulanmaya başladı. Siyasetin boşluk kabul etmeyeceği düsturunu göz önünde tutarak yukarıdan aşağıya tüm teşkilat harekete geçirildi.

 

Geçen yılın sonunda başlatılan sürecin temposu seçim yaklaştıkça artmaya başladı. Güçlü bir liderliğin de etkisiyle AK Parti sahip olduğu sağlam teşkilat yapısını yavaş yavaş ısındırdı.

 

Anlayacağınız mekanizma tekrar harekete geçti…

 

Son bir yıl içinde hem teşkilata verilen eğitim hem yapılan diğer toplantılar ve vizyon projeleri dışında doğrudan halka yönelik paketlerin devreye sokulmasıyla siyasi iklim iktidar lehine işlemeye başladı.

 

AK Parti teşkilatı öyle hafife alınacak bir siyasi parti teşkilatı değil. Biraz zaman ayırıp detaylı baktığınızda sadece Türkiye’nin değil dünyanın en iyi örgütlenmiş siyasi yapısıyla karşıya olduğunuzu görürsünüz. İsterseniz önemli gördüğünüz ülkelerin önemli siyasi parti teşkilatlarıyla bir karşılaştırın.
Öyle anlaşılıyor ki, Erdoğan karşıtı bir proje olarak 6’lı Masa etrafında kümelenen yapı kendi içinde tartışmaya devam ederken, Erdoğan/AK Parti/Cumhur İttifakı siyaseti domine etmeye devam edecek. 

Türkiye Yüzyılı

Cuma günü AK Parti, kapsamlı bir hazırlığın ardından Ankara Spor Salonunda teşkilatların yanında, geniş bir davetli listesinin olduğu Türkiye Yüzyılı adı altında bir vizyon belgesi açıkladı.

 

Vizyon Belgesi toplantının tek konuşmacısı Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından açıklandı.
Salon tamamen dolu, teşkilat mensupları coşkulu ve yüzler gülüyordu.

 

Erdoğan’ın salona girmesi teşkilatı bambaşka bir havaya sokabiliyor. Liderle teşkilat arasındaki bağın ne kadar güçlü olduğuna şahit oluyorsunuz.

 

Açıkça söylemek gerekirse, Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesinin açıklandığı salondan liderin de teşkilatın da “Bu görev yine bize düşecek” düşüncesine sahip olduğuna şahit oluyorsunuz.
Düşünsenize yirmi yıllık kesintisiz iktidar olan bir parti ve lider, cumhuriyetin ikinci yüzyılına ve iktidarının ikinci yirmi yılına girerken geniş katılımla kapsamlı bir vizyon belgesini millete ilan ediyor, çabalıyor, kitleleri harekete geçiriyor ve ümit veriyor.

 

Ya 6’lı Masa etrafında kümelenen muhalefet?

 

Onlar yirmi yıllık iktidar ikinci yirmi yılına hazırlanırken “Melekler dişi mi erkek mi” tartışmasına benzer bir şekilde kendi içlerinde sıkı bir rekabet yürütüyorlar.

 

Toplandıkları masada konuşamadıkları konuları dışarı çıktıktan sonra medya üzerinden konuşmaya devam ediyorlar. Birbirlerine mesaj vermekle zaman geçiriyorlar.

 

Şurada seçime kalmış yedi ay, ortada ne üzerine anlaştıkları ortak bir aday ne ülkenin karşı karşıya kaldığı temel meselelerde ortak bir program ne de ortak bir gelecek vizyonu var.

 

İktidar mekanizmayı çoktan harekete geçirmiş, muhalefet hâlâ mekanizma kurmakla uğraşıyor…

 

Hadi hayırlısı…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.