Paris’te PKK terörü

Sesli Dinle
A -
A +

23 Aralık’ta Fransa’nın başkenti Paris’te, Paris savcılığının tanımıyla patolojik düzeyde 69 yaşında ırkçı bir Fransız’ın silahlı saldırısı sonucu, PKK ve bileşenleriyle ilgili olduğu ortaya çıkan üç kişinin öldürülmesi Paris sokaklarını altüst etti.

 

Olayın failinin kim olduğuna bakmadan, detaylar ortaya çıkmadan, PKK yandaşları bir yerden düğmeye basılmışçasına sokaklara dökülerek arabaları yaktılar, dükkânlara, kamu ve özel iş yerlerine zarar verdiler. Yıllardır Türkiye’nin belli şehirlerinde sergiledikleri terör eylemlerinin bir benzerini Paris’te sahneye koydular.

 

Bugüne kadar kendilerine her türlü desteği veren, koruyup kollayan, hamilik yapan önemli Avrupa ülkelerinden birisi olan Fransa’nın başkenti Paris’te zamanı geldiğinde nasıl sahiplerini dahi sokacak bir yılan olduklarını Avrupa’ya gösterdiler.

 

Terörden çok sıkıntı çekmiş, ağır maliyetler ödemiş Türkiye’nin bitmek tükenmek bilmeyen uyarılarını dikkate almayanlar, PKK ve bileşenlerinin Avrupa için tehlike oluşturacağının somut işaretlerini Paris’te görmüş oldular.

 

 

 

Olayı Türkiye’ye yıkmaya çalıştılar

 

 

 

Paris’in göbeğinde patolojik düzeyde ırkçı bir Fransız’ın silahlı saldırısını, sağa sola bakmadan doğrudan Türkiye’ye yıkmaya çalıştılar. Örgütlü bir şekilde hareket eden PKK terör örgütü mensupları ve yandaşları sokaklara çıkarak Türkiye karşıtı sloganlar attılar, Türkiye’yi hedefe koymaya çalıştılar. Olayın failini bir tarafa bırakıp Türkiye’yi suçlayan bir tavır içine girdiler.

 

İyi ki olayın faili kısa zaman içinde yakalandı. Yoksa Ocak 2013’te Paris’te Sakine Cansız’ın da içinde olduğu üç PKK’lı kadının öldürülmesinde olduğu gibi karanlık noktalar bırakılarak Türkiye doğrudan suçlanabilirdi. Son olayda fail, saldırıdan sonra girdiği dükkânda esnaf tarafından yakalanmamış olsa Fransız güvenlik güçlerinin tavrı geçmiş yıllarda olduğu gibi olayı karartmaya yönelik olabilirdi.

 

Maalesef olayı, sadece PKK ve bileşenleri Türkiye karşıtı bir noktaya oturtmak istemedi. Aynı zamanda Türkiye’deki bazı basın yayın organları ve çalışanları da olay olur olmaz saldırıda Türkiye parmağı arama gayreti içine girdi. Fail yakalanmasına rağmen güya gazetecilik saikiyle hareket ediyormuş havası vererek işin içinde Türkiye’yi arama gayretine düştüler. PKK’lıların eylem ve söylemini temel alarak sorular sordular, soru işaretleri oluşturmaya çalıştılar.

 

Heyecanla Paris’e canlı olarak bağlanıp olayın arkasından Türkiye’nin çıkmasını bekleyenler, bu konuda PKK ve destekçilerinin söylemlerini temel alarak Türkiye’yi işaret edici sorular soranlar sonucun istedikleri gibi olmadığını görünce hayal kırıklığı içinde yayınları durdurdular.

 

 

 

Fransızları rahatsız ettik diye üzülenler

 

 

 

Olay her açıdan farklı resimlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Yıllardır PKK terör örgütünün terör eylemlerinden ve destekçilerinin Yasin Börü örneğinde olduğu gibi katliamlarından, vandalizme varan eylemlerinden, yakıp yıkmalarından en ufak bir rahatsızlık duymayanlar, bilakis onları meşru göstermeye çalışanlar, Paris’teki eylemlerde Fransa’nın/Fransızların rahatsız edilmesine üzüldüler.

 

Bunların bir kısmı ortaya konan eylemle “sahipleri”nin rahatsız olacağını düşünürken diğer bir kısmı ise gerçek yüzlerinin Avrupalılar tarafından görüleceğinden korktular. İnşa etikleri imajın zarar göreceğini düşündüler. “Eylem yapmayın. Burası Diyarbakır’daki bilmem ne lokantasının önü değil” diye Tweet’ler attılar. Yani bunlara göre Türkiye’de yapılan yakıp yıkma işi Fransa’da yapılmazmış.

 

 

 

Artık Avrupa terör gerçeğini görür mü?

 

 

 

Peşinen söyleyeyim. Paris sokakları terör örgütü üyeleri ve destekçileri tarafından yakılıp yıkılsa da Avrupalı yöneticiler yine de Türkiye’ye karşı faaliyet içinde olan terör örgütlerini desteklemeye, onlara sığınak olmaya, hamilik yapmaya devam ederler.

 

Türkiye karşıtlığından gözleri kör olduğu ve Türkiye’nin duruşundan rahatsızlık duydukları için başta PKK olmak üzere terör örgütlerini bir vekâlet aracı olarak kullanmaya devam edeceklerdir. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Çünkü, böyle davranacaklarını defalarca ortaya koydular.

 

 

 

Ya teröristler için başsağlığı dileyenler?

 

 

 

Onlar tam ibretlik. Paris’te öldürülen elemanlar için Türkiye’de bazı siyasiler kalktılar başsağlığı dilediler. Türkiye’nin hiçbir dahlinin olmadığı olayda, Türkiye’nin hedefe konulmak istemesine ses çıkarmazken, kalktılar HDP’ye selam çakmak için başsağlığı yarışına girdiler.

 

Allah sizi ıslah eylesin…

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.