2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk 10 finalisti belli oldu… Yine aynı ülkeler tahtını korudu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk 10 finalisti belli oldu… Yine aynı ülkeler tahtını korudu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Geçtiğimiz yıl Ukrayna’nın kazandığı ancak bu yıl savaş nedeniyle İngiltere’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

1956’dan beri yapılan Eurovision’un geçtiğimiz yılki kazananı Ukrayna olmuş ancak savaş nedeniyle 2023’teki yarışmanın ev sahipliği Liverpool’a devredilmişti. Bu yıl 67. kez düzenlenen müzik yarışmasının ilk yarı finali dün akşam yapıldı.

37 ülkenin şampiyonluk için mücadele ettikleri Eurovision'da, finalde yarışacak ilk 10 finalist belli oldu.

NTV’de yer alan haberde Norveç, İsveç, Finlandiya, Sırbistan, Moldova, Portekiz, İsrail, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve İsviçre finali gören ülkeler oldu.

2012 yılında İsveç adına yarışan şarkıcı Loreen, bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini bir kez daha temsil etti.

2012'de "Euphoria" şarkısıyla İsveç'i temsil eden ve yarışmada birinci olan şarkıcı, "Tattto" şarkısıyla bu yıl yine favoriler arasında yerini aldı.

İngiliz şarkıcı Rita Ora, gecede performans sergiledi.

2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk 10 finalisti belli oldu… Yine aynı ülkeler tahtını korudu

BÜYÜK FİNAL 13 MAYIS’TA

Eurovision için geri sayım başladı. Bu yılki final 13 Mayıs’ta Liverpool’da yapılacak. İngiltere, 25 sene sonra ilk kez yarışmaya ev sahipliği yapmış olacak. 

OYLAMA NASIL YAPILIYOR?

Eurovision’da yarı finaller halk oylamasıyla belirleniyor ancak finalistin belirlenme şekli daha farklı.

26 ülkeden birer temsilci belirleniyor. Final performanslarını değerlendiren jüri bir araya geliyor ve belirlediği en iyi 10 performansa ise 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 ve 1 olmak üzere puan veriyor. Sonuçlar gece içerisinde açıklanıyor.

Daha sonra ise yarışan ülkelerin izleyicileri, yine aynı puanlama sistemine göre oylama yapıyor. Dünya çapındaki oylamalar, bir ülke gibi birleştirilip sayılıyor.

Kaynak: ntv.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...